DUKAN VS. COHEN

Tko od njih dvojice jamči manju guzu?

31.05.2011 u 10:46

Bionic
Reading

Dijetni guru, doktor Pierre Dukan, čiju dijetu prakticiraju Carole, Kate i Pippa Middletone, ali i ostali poznati, tužio je svog rivala, doktora Jean-Michela Cohena zbog optužbi da je njegova dijeta opasna po život

Milijuni ljudi s velikom će pozornošću pratiti suđenje u Parizu na kojem Dukan traži pravdu za sebe, a istovremeno se izlaže riziku da njegovo carstvo izgrađeno na Dukanovoj dijeti, za kojom su poludjeli svi u Americi i Velikoj Britaniji, propadne.

Naime, njegov rival ga optužuje da dijeta koja se bazira na jako malo ugljikohidrata može povećati kolesterol i dovesti do srčanih problema, ali i raka dojke.

Dukan pak, koji je svoju knjigu samo u Velikoj Britaniji prodao u 250.000 kopija, kaže da je dijeta uspješna jer zaista djeluje, a u orbitu su je lansirali Carol Middleton i njezine kćeri koje su se hranile po njezinim pravilima. Dukanovu dijetu obožavaju i Jennifer Lopez i Gisele Bundchen.

I dok Dukan zagovara prehranu bogatu proteinima i s jako malo masnoća te s izrazito puno vode i zobi, a malo povrća i voća, doktor Jean-Michel Cohen, autor nekoliko knjiga o dijetama i jedan od najprodavanijih autora u Francuskoj, kaže da je tajna vitke linije u puno vježbanja uz koje je dopuštena sva hrana, uključujući čokoladu, ali ključ dobre linije je u umjerenosti u jelu. Oni koji se drže njegovih pravila dnevno trebaju unositi 900 do 1600 kalorija.

Dukanova dijeta je po njemu opasna po život, a tko je od njih dvojice u pravu, prosudit će sud u Francuskoj. Dukanovi odvjetnici pokušat će dokazati da su neslaganja među doktorima prihvatljiva, ali da je doktor Cohen ipak otišao predaleko.

Dukanova dijeta - meni