NESVAKIDAŠNJA ELEGANCIJA

Tko je Ali i zašto je totalni hit na internetu?

23.11.2016 u 15:27

Bionic
Reading

Ali je turski gospodin koji svaki dan prolazi pokraj fotografkinje Zoe Spawton. Naravno, njegova elegancija nije mogla proći neopaženo njenom oku, pa ga je počela fotografirati

Zoe Spawton fotografkinja je koja živi u Berlinu. Tijekom mnogih mjeseci rada za oko joj je zapeo turski gospodin koji je često bio vrlo zamjetljivo odjeven u odjeću što je varirala od elegantnih kompleta do prilično opuštenih, ali promišljenih modnih iskaza.


U pitanju je 85-godišnji gospodin Ali koji živi u Berlinu te je radio kao ključar. Fotografkinja se ubrzo sprijateljila s njim i počela ga redovito slikati.

Gospodin Ali ima obitelj u Turskoj, u kojoj se nada provesti svoju nedavno započetu penziju. Sve Alijeve modne verzije inspirirale su Zoe Spawton za knjigu njegovih fotografija na kojoj još uvijek radi.


Fotografkinja i umirovljenik i dalje su dobri prijatelji, a gospodin Ali još uvijek je uspijeva iznenaditi svojom bogatom životnom pričom. Na primjer, pričom o tome kako je sedamdesetih godina bio član cirkusa koji je djelovao u zapadnom Berlinu.


Želimo im oboje sreću s knjigom o Aliju!