OSVAJA IZGLEDOM

Tko bi joj dao 68? Bivša urednica Voguea ponosno istaknula zavidnu figuru

26.05.2023 u 11:11

Bionic
Reading

Uz Annu Wintour, 68-godišnja Francuskinja Carine Roitfeld, koja je devet godina provela na poziciji glavne urednice pariškog Voguea, do danas se smatra jednom od najutjecajnijih žena u modnoj industriji

Nakon što je 2010. napustila poziciju glavne urednice francuskog izdanja modne biblije, svoju visoku reputaciju u modnom svijetu odlučila je iskoristiti za stvaranje vlastitog modnog carstva. Ono danas uključuje magazin CR Fashion Book, kreativna savjetovanja i kolekciju mirisa, a godine 2012. održan je prvi CR Runway.

Stvoriti nezaboravni modni show baziran na inovaciji, luksuzu i zvjezdanoj crème de la crème postavi, od dizajnera, preko modela, do onih koji će popuniti prve redove uz pistu bila je glavna ideja vodilja bivše urednice Voguea.

Mjesto održavanja prve revije bio je maestralni Hôtel du Cap-Eden-Roc na Francuskoj rivijeri, a Carine ju je tada organizirala u suradnji s amfAR-om, Američkom fondacijom za istraživanje AIDS-a.

Ove godine, u sklopu 76. Filmskog festivala u Cannesu, Rotfeld je za fundaciju amfAR i njezinu gala zabavu ponovno kurirala modnu reviju, a na plavom tepihu 68-godišnja Francuskinja uspjela je zasjeniti brojne zvjezdane uzvanice.

Carine Roitfeld Izvor: Profimedia / Autor: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

‘Kada sam bila u ranom cvijetu mladosti samo je nebo bilo granica. Sada sam malo manje divlja po pitanju odijevanja, no još uvijek se trudim istaknuti dozu rock'n'rolla', izjavila je 2019. u intervjuu za britanski Telegraph, što je stajlingom na gala zabavi u Cannesu itekako potvrdila.

Poznata Francuskinja plijenila je seksepilom u omiljenoj crnoj boji. Nju je za gala zabavu istaknula zavodljivom haljinom, s prozirnim gornjim dijelom i nabranom svilom laskavog efekta.

  • +18
amFAR Cannes Gala Izvor: Profimedia / Autor: DOUG PETERS / PA IMAGES / MATT BARON/BEI / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP / SIMONE COMI / IPA-AGENCY.NET / PA IMAGES / PROFIMEDIA