ZA LAGANI RUČAK

Tjestenina u umaku od graška

08.07.2013 u 09:05

Bionic
Reading

Vrućine nas tjeraju da jedemo manje i laganiju hranu pa smo za vas izabrali ljetni ručak ili večeru. Pripremit ćete ga začas, a sve počiva na dobroj ideji

Sastojci za četiri osobe:
• 450 grama graška, svježeg ili smrznutog
• 200 grama tjestenine, malih oblika (kao što su makaroni, fusilli i sl)
• 3 žlice maslaca
• 1 češanj češnjaka, sjeckanog
• 1/4 šalice parmezana, grubo naribanog

Priprema:

1. Stavite posoljenu vodu u veliki lonac i pustite da zavre.
2. U zasebnu tavu stavite grašak i dodajte vode tek da prekrije povrće. Neka vrije svega nekoliko minuta. Ocijedite ga, ali zadržite vodu od kuhanja.
3. Dodajte tjesteninu u lonac kipuće vode i kuhajte dok ne postane al dente. U međuvremenu, rastopiti maslac u maloj tavi i na laganoj vatri, dodajte češnjak i lagano popržite nekoliko minuta. Maknite s vatre.
4. Stavite pola kuhanog graška u blender, zajedno sa šest žlica vode koja vam je ostala od kuhanja graška, dodajte maslac i češnjak te ribani sir. Miksajte dok ne dobijete ujednačen pire, dodajući više vode od graška ako je potrebno.
Kombinirajte s preostalim (cijelim) zrnima graška posolite i popaprite po želji.
4. Ocijedite tjesteninu i prelijte toplim umakom od graška. Poslužite s ribanim sirom po vrhu.

Bez obzira jeste li majstor u kuhinji za najfinije keksiće ili najukusniju tjesteninu, javite nam se s receptom i osvojite poklone tportala. Sve što trebate učiniti je uslikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najboljima ćemo poslati super poklone tportala.