STVARNO NIJE COOL

Tinejdžeri mrze kad se roditelji ponašaju kao mladi

27.09.2011 u 10:32

Bionic
Reading

Iritira ih kad roditelji koriste njihov sleng, jadnim smatraju kad se majka odijeva poput kćeri, srame se kad se tata dodirne šakama umjesto da se rukuje. Evo zbog kojih bi navika svojih roditelja tinejdžeri iskočili iz kože

Očevi koji koriste sleng i majke koje se odijevaju poput svojih kćeri izazvat će tinejdžere da teško uzdahnu i okrenu očima. To mrze, M-R-Z-E! Čini se da svojim roditeljima rade uslugu, jer nema ništa jadnije od odrasle osobe koja se ponaša

poput 18-godišnjaka i tako se pokušava dodvoriti svojoj djeci, navodi Daily Mail rezultate ankete kojim se pokušalo ispitati koliko su iritantne navike odraslih koji, očito, nisu sigurni koliko godina imaju.

Iako su neki roditelji uvjereni da je 'cool' biti 'ono, kao OK' s djecom, njihovim prijateljima i poznanicima to je jednako neugodan prozor kao i njihovoj djeci, tvrdi se u istraživanju. Britanski tinejdžeri mrze kad roditelji koriste njihove fraze: prema rezultatima ankete 'innit' je na vrhu popisa fraza koje roditelji ne bi trebali niti pokušavati upotrijebiti, slijedi 'chillax' (što znači smiri se), a frazu 'wicked', 'down with the kids', 'awesome' i 'whatever' ne bi smio izgovoriti nitko tko je završio školovanje.

Anketa je pokazala da djecu iritiraju odrasle osobe koje prate tinejdžersku modu: gotovo tri četvrtine ispitanih kaže kako bi se traperice niskog struka koje razotkrivaju donje rublje trebale vidjeti samo na mladima, a više od polovice ispitanih strašno nervira kad odrasle osobe nose okrenutu bejzbol kapu.

Gotovo polovica odraslih suosjećaju s tinejdžerima koji smatraju da je ponižavajući prizor kad se majke odijevaju poput svojih kćeri.

Neprihvatljivo im je da odrasle osobe glasno slušaju glazbu u automobilu, te se kao pozdrav dodiruju šakama umjesto da se rukuju.

Trećina odraslih smatra da bi 'govoriti kao Westwood' (a to se odnosi na 53-godišnjeg hip-hop DJ-a Tima Westwooda, čiji je govor krcat tinejdžerskim slengom) trebalo zabraniti svima koji više nisu tinejdžeri. Odrasle osobe koje žvaču otvorenih usta žvakaču gumu diže živac i mlađim i starijim generacijama.

'Tinejdžeri svih generacija su oduvijek imali svoj jezik koji odrasli mogu svladati', kaže glasnogovornica Online Opinions, agencije koja je provela anketu. 'Ali tinejdžeri ne vole odrasle osobe koje pokušavaju kopirati mlade. Traperice niskog struka bi trebalo ostaviti mladima, a sleng ne bi trebala koristiti nijedna osoba starija od 20 godina'.