MODNI HIROVI

Tek da znate, uggsice više nisu 'in'

12.11.2012 u 11:57

Bionic
Reading

Nekad su čizme Ugg nosile najveće pomodarke na svijetu, Kate Moss i Stella McCartney, ali i Cameron Diaz i Uma Thurman. No čini se da je splasnula ljubav prema ovim toplim i udobnim cipelama

Nekima će biti drago jer ih smatraju ružnima, neki će možda ostati ucviljeni, ali brojke pokazuju strmoglavi pad prodaje uggisca. Grupa Deckers u čijem su vlasništvu zabilježila je, naime, pad prodaje u trećem tromjesečju od čak 31 posto.

Ove udobne i iznimno tople cipele od čiste ovčje vune više nisu tražene, a ako ste se mislili još neko vrijeme 'švercati' u njima po špici, činite to odmah. Kad se nešto progna iz mode, žene koje prate modu više ne mogu pogledati ni krajičkom oka, koliko god govorile da će 'furati svoj film' (sjetimo se samo špic-vrhova cipela ili trapezica).

Kako piše The Huffington Post, tvrtka očekuje da će dobit do kraja godine i dalje padati. Što su još mogući uzroci tome? Jeftinije imitacije, rastuće cijene proizvodnje i toplo vrijeme uvelike su krivi za nezainteresiranost za ove cipele koje su nastale u Australiji.