povratak na modnu scenu

Bez obzira što ih nije lako nositi, sandale s platformom žele baš svi: Ovo su hit modeli za ljeto, no ovaj trend vladat će i u narednim sezonama

28.05.2022 u 14:27

Bionic
Reading

U znaku velikog povratka zaboravljenih hitova i vintage komada, u velikom stilu vratile su se i cipele s velikim platformama i vrtoglavo visokim potpeticama. Momentalno su osvojile modnu scenu, a čini se da je kupovina ovih modela dobra modna investicija jer će nastaviti dominirati i u zimskim mjesecima

Kada je Dua Lipa otvorila Versaceovu reviju za proljeće/ljeto 2022., nikome nije za oko zapela njezina color block šminka, već cipele koje je nosila: sandale s visokom platformom.

Slični modeli kasnije su masovno viđani na modnim pistama, a zatim su se poput požara proširili društvenim medijima.

Čini se da su se modne kuće uskladile kako bi potvrdile povratak vrućeg trenda iz 1970-ih. Svim modelima zajednička je vrtoglavo visoka potpetica, koja produžuje siluetu, i debela platforma, koja osigurava udobnost i dobru potporu. Iako, kada je riječ o udobnosti i ugodnosti nošenja, to nije u fokusu ovih modela, uopće ne umanjuje njihovu rastuću popularnost.

Trend koji će se zadržati na modnoj sceni još neko vrijeme

Ono što se sa sigurnošću može reći je da sandale s platformom nisu zadnja točka ovog trenda. Prema svemu sudeći, modeli s platformom dominirat će i u zimskim mjesecima, a tome u prilog idu predstavljene kolekcije na tjednima mode. Tijekom pariškog Tjedna mode jesen-zima 2022.-2023., ovi dominantni modeli viđeni su na modnim pistama Ester Manas i Giambattiste Vallija. U Milanu pak, za svoju prvu kolekciju na čelu Bottege Venete, Matthieu Blazy zamislio ih je u živim bojama i nevjerojatnim materijalima.

Kako ovo ljeto nositi sandale s platformom?

Jednostavno, crpeći inspiraciju s modnih pista: ove sandale dobro je kombinirati s krojenim hlačama od odijela kao što su to činili Gucci ili Valentino, a savršen su izbor za davanje daška odvažnosti poslovnom looku uz smoking sako koji se nosi kao mini haljina, po uzoru na kolekciju koju je Anthony Vaccarello predstavio za Saint Laurent. Još jedna opcija, viđena na nekolicini it djevojaka i zaljubljenica u modu, kombinacija je s kratkom party haljinom.

U koji model uložiti ovog ljeta?

Za vječne klasičarke i one koje igraju na sigurno tu su potpuno crne verzije koje potpisuju Versace, Gucci, Nodaleto i Maje, a pružaju temelj za besprijekorne modne kombinacije. One sklonije modnom eksperimentiranju i modnom avanturizmu mogu se odvažiti i usuditi nositi šarene modele: bombon roza par Prade, vatrenocrvene s potpisom Carela, Coperni u traperu, pleteni model Chloé, Hermès u bojama duge, zlatni model Manga ili čak s uzorkom srca i tratinčice, pomalo retro, a tako trendi u izvedbi brendova Saint Laurent i Miu Miu.

  • +10
Sandale s platformom Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije