POŽELJNIJE NO IKAD

Svi su ludi za balerinkama: Elegantnije su od tenisica, udobnije od visokih potpetica i gracioznije od mokasinki

17.09.2022 u 11:09

Bionic
Reading

Praktične, udobne i neizmjerno chic, balerinke kao trendovska obuća jeseni nosive su uz najrazličitije kombinacije, a istovremeno predstavljaju sjajnu alternativu tenisicama i drugim modelima zatvorene obuće

Elegantnije od tenisica, udobnije od visokih potpetica i gracioznije od loaferica, balerinke su se pokazale idealnim odabirom u svakoj prilici pa ne čudi njihova prisutnost u ormarima brojnih ljubiteljica mode. Baš kao u sezoni proljeće/ljeto na zalasku, vječne balerinke predstavljaju trendovski model obuće u koji se isplati investirati.

Kako bi potraga za idealnim modelom bila lakša, pobrinuli su se brojni brendovi u svoju sezonsku ponudu uvrstivši verzije za svačiji ukus, stil i novčanik.

  • +19
Balerinke Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Nanovo popularne balerinke lako se prilagođavaju različitim odjevnim kombinacijama i prilikama, što su do sada nebrojeno puta dokazale poznate street style zvijezde i ljubiteljice mode s Instagrama, no postoje određena pravila kojih bismo se trebali pridržavati pri kreiranju besprijekornih stajlinga s ovom prepoznatljivom obućom.

Budući da balerinke naglašavaju svod stopala, u stanju su vizualno izdužiti noge, što je posebno slučaj sa šiljastim modelima. Ovaj laskavi efekt s lakoćom se postiže njihovim kombiniranjem uz hlače ili traperice skraćenih nogavica koje gležanj ostavljaju otkrivenim.

Ukoliko balerinke ne želite nositi na golu kožu iz higijenskih razloga, u tom slučaju pamučne stopalice idealno su rješenje, no pobrinite se da su dizajnirane na takav način da se ne vide prilikom nošenja.

I dok će brojni modeli tenisica ili čizama izgledati kulerski sa znakovima iznošenosti, isto se ne može reći za balerinke. Pogotovo ne kada je i potplat ove obuće vidljivo istrošen, stoga se potrudite da vaš omiljeni model uvijek izgleda očuvano.

Ako želite izbjeći staromodan dojam stajlinga s balerinkama u glavnoj ulozi, izbjegavajte ih isticati u kombinacijama koje bi uključivale komade nadahnute bakinim ormarom, poput biserne ogrlice i odijela od tvida.

Modeli s četvrtastim ili vrhom u špic uvijek izgledaju modernije od klasičnih verzija sa zaobljenim vrhom, a upravo s njima trebamo biti oprezniji u misiji kreiranja besprijekornih stajlinga s trendovskim predznakom.