ULTIMATIVNI TREND

Hit cipele jeseni za dozu elegancije i chica: Udobne su poput tenisica, a nosit ćete ih uz gotovo sve što imate u ormaru

10.09.2022 u 07:48

Bionic
Reading

Ne tako davno smatrali smo ih staromodnom obućom, no mokasinke već nekoliko uzastopnih sezona uživaju veliku popularnost, a dok brojne ljubiteljice mode ne kriju naklonost glomaznim verzijama u duhu 90-ih, pojedine dame vjerne su njihovoj klasičnoj verziji

Kao idealna zamjena za tenisice, mokasinke će i ove sezone voditi glavnu riječ na modnoj sceni. Zahvaljujući dizajnerskim, koliko i pristupačnim high street brendovima danas svjedočimo bogatoj i šarolikoj ponudi ovog velikog povratnika na modnoj sceni.

Kao i u prethodnim, i ove sezone izdvajaju se dvije verzije mokasinki - klasični modeli s niskom petom i verzije s glomaznim potplatom po uzoru na one iz 90-ih.

  • +25
Mokasinke Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

U svijetu modnih ovisnica kao najpoželjnije mokasinke i dalje slove prepoznatljivi modeli s potpisom talijanske Prade i Guccija - brendova koji su većinski zaslužni za njihov trijumfalan povratak na modnu scenu.

Poput tenisica, mokasinke u svim svojim inačicama nosive su s gotovo svime što vam padne na pamet, a najbolji primjer toga su stajlinzi modnih influencerica s Instagrama i street style zvijezdi iz svjetskih prijestolnica mode. Ipak, ovu specifičnu obuću najradije nose s komadima koji označavaju štreberski stil odijevanja, a kakav i ove sezone uživa veliku popularnost u modnim krugovima.

Tijekom sezone predstavljanja haute couture kolekcija za jesen i zimu te muške odjeće, uličnim stilom dominirala je kombinacija bijelih čarapa i mokasinki u stilu školarki. Međutim ovaj look nadilazi to i predstavlja se u obliku elegantnog, nosivog i poprilično chic stajlinga.

Bijele čarape savršeno se stapaju s robusnim mokasinkama, popularno zvanim loafericama, koje predstavljaju modni hit već nekoliko sezona, nosiv u gotovo svim godišnjim dobima.

Izborom mokasinki doista je teško pogriješiti, pogotovo ako birate klasične modele. Najobičnije, jednostavne, crne i dizajnom nenametljive, pristaju gotovo uz sve, pri tome dajući svakoj kombinaciji dašak profinjenosti. Za one koji žele unijeti malo razigranosti u stajling, tu su modeli u dvije boje te oni s istaknutim, najčešće zlatnim ukrasnim kopčama, a ljubitelji robusnijeg dizajna i trendova kakvi su vladali modnom scenom unazad nekoliko desetljeća nesumnjivo će doći na svoje modelima zadebljanih potplata.