KAD DOĐE KRAJ VEZE

Svaki prekid veze je težak, a još ga težim čine ove pogreške

28.05.2017 u 17:07

Bionic
Reading

Okončati vezu nikad nije ugodno, bez obzira na to inicirate li vi prekid ili s vama netko prekida

Ipak, neke strategije čine taj ionako mučni proces još dodatno neugodnim.

Evo nekih uobičajenih pogrešaka koje još više pogoršavaju proces prekida - i što bismo trebali učiniti umjesto toga.

Budite iskreni

Maskiranjem pravih razloga riskirate da osoba s kojom prekidate bude potpuno zbunjena vašim potezom. Lakše je krenuti dalje i oporaviti se od prekida kad znate istinu, ma koliko god da nije lijepa. Iskrenost daje priliku za rješavanje problema ako se, naravno, može poraditi na njemu. 

Korektnost

Nikada nemojte prekidati putem telefonskih poziva, SMS-a, e-maila ili društvenih mreža, ili još gore - prekinuti tako da se više nikad ne javite! Iako nikad nije ugodno priopćiti da je došao kraj ljubavi, u ovom slučaju morate biti korektni i razgovarajte u četiri u oka. Naravno, neka osoba s kojom prekidate bude prva obaviještena, nikako nemojte prvo govoriti prijateljima prije nego mu/njoj to kažete.

Budite odlučni  

Dobro razmislite što ćete reći, kako druga strana ne bi pomislila da niste načisto s odlukom. Ako ste sigurni da je to to, recite jasno što vam je na duši i bez obzira koliko vas partner/ica uvjeravao da bi trebali nastaviti, budite dosljedni, naravno ako ste sigurni. I budite svjesni da tzv. nedefinirane poluveze (ako vam druga strana takvo što ponudi) ne vode ničemu jer ili ste skupa ili niste.

Nemojte prekidati tijekom svađe

Izbjegavajte donošenje važnih odluka kao što je prestanak veze dok ste pod utjecajem emocija. Kad se strasti smire, možda ćete uspjeti raščistiti probleme i odlučiti o budućnosti vašeg odnosa. U trenutku svađe, sve se čini puno gore nego što je, pa nije isključeno da ćete ipak razgovorom doći do nekog rješenja, piše foxnews.com.

Razmislite o mjestu razgovora

Ako se bojite reakcije partnera/ice, najbolje je da se nađete na nekom neutralnom terenu i gdje nema puno ljudi kako bi se izbjegle moguće scene. Kafić ili restoran nije najbolji izbor, zato radije odaberite mjesto koje nije previše 'prometno'.

Nemojte dugo čekati

Do trenutka kad donesemo odluku o prekidu, već neko vrijeme nam se ta misao mota po glavi. Naravno, prije nego smo 100 posto sigurni kako želimo prekinuti vezu, ne bismo trebali donositi nikakvu odluku. Ipak, psiholozi ističu i kako ne bi trebalo predugo odugovlačiti s odlukom. Dakle, kad odlučite da je to to, obavite 'the' razgovor. I znajte da prekid manje boli ako ne odugovlačite s njime.