znakovi koji IH odaju

Osobe sklone preljubu prepoznat ćete po ovome...

12.03.2017 u 18:54

Bionic
Reading

Intuicija vam govori da vas partner vara, ali pokušavate se uvjeriti kako to nije istina? Stručnjaci su definirali kojih šest osobina imaju partneri koji su skloniji preljubu

Osim sasvim jasnih znakova (mada neki i pred time zatvaraju oči) poput redovitih dužih ostajanja na poslu, iznenadnih putovanja na nekoliko dana, tragova šminke ili parfema na odjeći, tajanstvenih razgovora ili poruka putem mobitela ili skrivanja šifri za mailove ili profile na društvenim mrežama, stručnjaci za veze Olga Levancuka i Gary Amers su preljub povezali sa šest osobina koje imaju osobe koje su sklone varanju svojih partnera/ica, pise Indenpendent. Dakako, ukoliko ste partner/icu ulovili u laži, to je također dobar razlog da se zamislite i pripazite.

Evo šest osobina koje imaju osobe sklone varanju:

1. Vole flertovati

Neki su navikli komunicirati na takav način sa svima pa im je teško odbaciti takav model ponašanja i kad više nisu solo. Ako ste primijetili kako vas partner/ica sa svima koketira čak i kad ste vi u blizini, budite oprezni. Iako se možda samo radi o navici, stručnjaci ipak upozoravaju kako osoba tako ispituje kakve su joj mogućnosti na 'tržištu' i provjerava je li još privlačna potencijalnim kandidatima. Jedno je biti ljubazan i prijateljski nastrojen prema drugima, ali flerovanje sa svima je znak za crvenu lampicu, upozoravaju stručnjaci.

2. Pohlepa  

Ukoliko vam dragi/draga često i jasno daje do znanja kako nije zadovoljan vama te smatra kako bi mogao imati boljeg partnera ili partnericu, dobro se zapitajte jeste li u sretnoj vezi i ima li ta veza budućnost. Stručnjaci za veze upozoravaju kako su takve osobe sklonije prevariti partnera/icu.

3. Egoizam

Vaš partner je uvijek u središtu svog svijeta i fokusiran je samo na svoje probleme? Uvijek želi da se priča samo o njegovim problemima i teškocama dok nimalo ne pokazuje interes za ono što vas muči? Zvuči vrlo grubo, ali takvoj osobi ljubavna afera koja znači da je nekome privlačan/na, nažalost znači puno više od vaše veze. Narcise pokreće ego i vjera da imaju pravo radito što god ih je volja. Nemaju suosjećanja za druge pa ni ne vide ništa loše u onome to rade. Važno im je samo zadovoljavanje njihovih potreba, kažu stručnjaci.

4. Skloni su laganju

Kao što kaže jedna izreka: 'Jednom varalica, uvijek varalica'. Dakle, ukoliko je vaša bolja/lošija polovica počinila preljub, otprilike možete znati s kakvim tipom osobe imate posla. Iako su neka istraživanja pokazala kako to ne znači da će vas opet prevariti, budite na oprezu. Kako se kaže nisu svi lažljivci varalice, ali varalice su uvijek lažljivci.  

5. Nesigurnost

Nesigurnost je vrlo česta osobina ljudi koji su skloni preljubu. Nažalost, takve osobe svoju potvrdu traže kroz ljubavne afere. Na taj način dokazuju si da su još uvijek atraktivni i da izazivaju pozornost kod suprotnog spola. Osobe koje su varaju na neki način si žele stvoriti plan B kako ne bi, u slučaju da ih partner/ica ostavi, ostali sami.

6. Optuživanje

Osobe koje varaju često pripisuju svoje ponašanje partneru pa će bez problema optužiti svojeg dragog/dragu da ih vara  čak i ukoliko samo pogledaju nekoga (a da ne govorimo npr.  komplimentu) jer su uvjereni kako svi imaju potrebu varati (jer to oni rade).

Stručnjaci objašnjavaju da partner koji je pošten i pouzdan neće sumnjati ili vas optužiti, jer sam ne sumnja. Iako je razotkrivanje partnera koji varaju nije lak zadatak, postoje neke osobine koje su specifičnije za preljubnike. Što ih prije detektirat, bit će vam lakše poduzeti korake koji će vas zaštititi od posljedica lošeg odnosa.