PET FAZA

Znakovi koji pokazuju da se bliži kraj veze

01.05.2017 u 08:13

Bionic
Reading

Ponekad je vrlo jasno to da se bliži kraj veze pa se oba partnera nimalo neće iznenaditi kad dođe trenutak za ozbiljan razgovor o tome što dalje. Ipak, nekad je jedna strana, usprkos mnogim znakovima, potpuno nesvjesna toga da je prekid - neizbježan

Prva faza: Sve je savršeno

Sve vrvi od romantičnih šetnji, zaljubljenih pogleda, držanja za ruke… Ovo je faza u kojoj je sve savršeno.

Druga faza:  Prvi znakovi da nešto ne štima

Nad vašu vezu nadvili su se sivi oblaci – više nije sve idealno. Javljaju se prvi znakovi da nešto nije u redu. Kod jednog od partnera se pojavljuju prve dvojbe.

Treća faza: Priprema za prekid

Došli ste do točke kad zbilja želite prekinuti i ozbiljno počinjete razmišljati kako to napraviti. Nikad nije lako reći da je kraj, stoga mnogi oklijevaju i odugovlače. U ovoj se fazi odnos preispituje. Za mnoge ljude ova faza pripreme za prekid može potrajati mjesecima jer nitko ne želi povrijediti osjećaje partnera.

Četvrta faza: Vrijeme je za akciju

Četvrta faza je kad jedan partner konačno odluči poduzeti nešto i želi razgovarati o problemima. Nakon toga više ništa neće biti isto. Neki parovi sve manje komuniciraju, pa se raspad veze produljuje na neko vrijeme, dok se neki odlučuju za drastičan rez i kraj.

Peta faza: Pomirba ili kraj?

Prema jednom istraživanju se pokazalo da se čak više od polovice Britanaca pomiri sa svojom boljom/lošijom polovicom nakon prekida, piše www.independent.co.uk. Završna faza veze je ona tužna - kad jedan drugom vraćate DVD-e, četkice za zube, majice ili veste.

Isto istraživanje je pokazalo i da, ukoliko se ne pomirite nakon tog prekida, velika je šansa da nikad ni nećete. Ovu studiju provelo je Sveučilište u Tennesseeju, a u njemu su sudjelovale dvije grupe studenata.