LUKSUZ NA KVADRAT

Sva raskoš skupocjenog namještaja

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Većina trendova usmjerena je na komercijalne linije namještaja, dok luksuzni namještaj predstavlja posebnu kategoriju koja često povezuje modernu klasiku s trendovskim dodacima

Luksuzni je namještaj uvijek bio odvojen od komercijalnog namještaja, prilagođenog potrebama suvremenog stanovanja. Svojim oblicima, primijenjenim materijalima te načinima izrade uvelike se razlikuje od onoga što većina zamišlja u vlastitim stanovima. Bez obzira na stavove i promišljanja, luksuzni namještaj, koji se ove godine mogao vidjeti na Međunarodnom sajmu namještaja u Milanu, ostavljao je bez daha sve prisutne – svojom ljepotom, raskoši, kvalitetom izrade, maštovitim dizajnom, blještavilom ili nesvakidašnjom nakićenosti.

interijerNET.hr

interijerNET.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Na okupu su se našli najpoznatiji europski proizvođači ovakve vrste namještaja, a kupci i pregovarači su bili svi oni koji za namještanje pojedinih prostorija, poput dnevnog boravka, spavaće sobe ili kuhinje, ne pitaju za cijenu. Viđeni sjaj i glamur ne može se predočiti fotografijama jer je njegov fini okus prešao u novu dimenziju koja se može osjetiti jedino vlastitom prisutnošću u ovakvom ambijentu.

Luksuz prožet vrhunskom obradom najrazličitijih vrsta drva, intarzijama, umjetničkim obradama stakla, kristalima integriranim u elemente namještaja, LED rasvjetom u službi isticanja savršenih linija, srebrnim i zlatnim obradama drva ili posrebrenim i pozlaćenim umecima, ručno oslikanim komadima namještaja, filigranskim detaljiranjem u drvu i metalu, garniturama u najfinijoj koži, nesvakidašnjim dizajnerskim rješenjima, ostavlja snažan dojam.

interijerNET.hr

interijerNET.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal


Sve nabrojeno izaziva divljenje jer svaki je komad namještaja priča za sebe iza koje stoji vrijeme, puno truda u dizajnerskom smislu te skupa tehnologija ili ručna izrada, koja konačan proizvod čini toliko vrijednim i posebnim. Osim toga, kompletan ambijent je upotpunjen vrhunskim svjetlosnim efektima, raskošnim rasvjetnim tijelima, skupocjenim detaljima ili interijerski integriranim elementima za zabavu i razonodu kao što su stakleni stolovi za bilijar ili stolni nogomet.

Trendovi u linijama luksuznog namještaja su vrlo različiti, od uvijek aktualnih baroknih varijacija do fine klasike obogaćene blještavilom zlata, srebra i integrirane led rasvjete. Fina kićenost je sastavni dio ovakvog namještaja, a u prostoru ga često upotpunjuju tapete i raskošni okviri slika, ogledala ili komada namještaja.

Blještave završne obrade se primjenjuju u svim prostorijama, pa čak i kuhinji koja kao takva postaje izuzetno raskošan prostor za pripremanje hrane. Staklo je vrlo često u upotrebi kao samostalan materijal ili je integriran s drvom ili metalom u osobito interesantnim dizajnerskim rješenjima.

interijerNET.hr

interijerNET.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Namjere pri izradi ovakvih komada namještaja su jedinstvene – iz svakog materijala izvući maksimum, prikazati ga u njegovom najkvalitetnijem i najraskošnijem izdanju – kroz obradu, strukturu, masivnost, mogućnost preciznog oblikovanja. Bilo da se radi o metalu, drvu, staklu, plastici ili bilo kojem drugom materijalu, oni postaju umjetničke forme pretočene u komade namještaja, koji imaju dvostruku ulogu – funkcionalnu i izrazito skulpturalno-dekorativnu.

Nedostupan većini, ali svakako vrijedan divljenja – luksuzni namještaj ima svoje mjesto, vrijeme i kupce koji će mu zasigurno uvijek ostati vjerni.

Ako planirate preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalno i ugodno mjesto za boravak, dobro bi vam došao savjet stručnjaka. Na stranicama tportala možete dobiti besplatan savjet naših stručnih suradnica, mr. ing. arh. Monike Galović Dumendžić i mr. ing. arh. Izabele Galović Ninić, koje jednom tjedno čitateljima nude najbolja idejna rješenja. Svoje tlocrte šaljite na e-mail adresu interijeri@tportal.hr.

Više o uređenju interijera možete pronaći na www.interijerNET.hr

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi