KAD SE ZAŽELITE SLATKOG

Super jednostavan prevrnuti kolač s breskvama

19.06.2015 u 07:03

Bionic
Reading

Breskve se već mogu kupiti i u trgovinama i na tržnicama, a ako ste se ovih dana zaželjeli nekog ukusnog deserta, prevrnuti kolač s ovim voćem odlično je rješenje

Breskve i nektarine zapravo su isti tip voća, njihova je sezona ljeto i polako već možete uživati u tim sočnim i zdravima zalogajima. Breskve, kao i većina voća, sadrže mnogo vlakana, a sigurno vam je poznato koliko su ona bitna za dobru probavu te da smanjuju kolesterol i čuvaju srce. Prevrnuti kolač s breskvama doista nije teško napraviti pa je idealan odabir kada vas uhvati želja za slatkim.

Sastojci:

3/4 šalice omekšalog maslaca
pola šalice smeđeg šećera
2 šalice breskvi narezanih na kriške
3/4 šalice bijelog šećera
jaje
čajna žličica ekstrakta od vanilije
1¼ šalice višenamjenskog brašna
pola velike žlice praška za pecivo
pola žličice soli
pola šalice mlijeka

Priprema

Od maslaca odvojite malo kako biste namastili dno kalupa promjera oko 22 cm. Posipajte dno smeđim šećerom pa složite tanko narezane kriške bresaka tako da prekrijete kalup.

U posudi razradite maslac i bijeli šećer dok smjesa ne postane pahuljasta.

Dodajte jaje i ostale sastojke jedan po jedan pa dobro izmiješajte. Prelijte preko složenih bresaka i pecite na 180 stupnjeva Celzijevih 40 do 45 minuta.

Možete čačkalicom ili vilicom upiknuti sredinu kolača kako biste doznali je li biskvit pečen. Ukoliko na čačkalici ne ostaje smjese, pečen je. Izvadite kolač iz kalupa na donju stranu - zato se i zove prevrnuti - te će biti lijepo ukrašen breskvama. Ohladite ga i po želji ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.