RECEPT

Šunka u kruhu

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 01.04.2010 11:51
  • Objavljeno 01.04.2010 u 11:17
šunka u kruhu

šunka u kruhu

Izvor: tportal.hr / Autor: Cro-Chef

Uskrs bez šunke nije pravi Uskrs. A dobrodošla je i bilo koji drugi dan u godini! Osim klasične kuhane šunke, pripremite nešto atraktivnije: šunku u kruhu. Jednostavno je, a rezultat je fantastičan

Potrebni sastojci:

1 kg pečene ili kuhane šunke
500 g glatkog brašna
1 žlica šećera
1 vrećica suhog kvasca
200 g maslaca
6 jaja
2 dl mlijeka
1 žumanjak
sol

Priprema:

Prije svega šunku opremo u toploj vodi i obrišemo je.

Od navedenih sastojaka umijesimo rahlo tijesto i ostavimo ga na toplom mjestu se digne.

Zatim tijesto razvaljamo na pobrašnjenoj površini na debljinu 2 cm, na sredinu stavimo šunku, premažemo je umućenim žumanjkom i obložimo tijestom sa svih strana.

Tijestom dobro obložimo šunku da se meso ne vidi.

Potom šunku položimo na namašćeni lim za pečenje i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, na donju razinu, po prilici jedan sat.

Da tijesto tijekom pečenja ne zagori, pokrijemo ga na vrhu aluminijskom folijom.

Pečenu šunku ostavimo u kruhu da se ohladi i poslužimo.

Recept je preuzet sa stranice www.crochef.com.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi