A NIJE SEKS…

Što žene zaista žele u vezi?

07.10.2010 u 12:30

Bionic
Reading

Muškarci se, čini se, bespotrebno brinu oko toga jesu li dobri ljubavnici. Žene će, pokazalo je istraživanje, prije prekinuti vezu jer ih partner emocionalno zapostavlja nego zato što je loš u krevetu

Gotovo polovica žena koje su sudjelovale u istraživanju priznalo je da su im intimnost i emocionalno razumijevanje najvažniji u vezi. Zanimljivo je da je samo dva posto njih stavilo seks na prvo mjesto.

Na pitanje koji je najvjerojatniji razlog za prekid veze, 38 posto žena navelo je nedostatak emocionalne potpore, a ponovo je tek dva posto navelo seks.

'Današnje mlade žene su osvježavajuća vrsta modernih tradicionalista, drže se onog što im je važno, u smislu nezavisnosti i jednakosti, ali isto tako žele imati ispunjenu potrebu za ljubavi i vezom', objasnila je rezultate istraživanja britanskog izdanja magazina Elle psihologija Sally Brampton.

Rezultati su pokazali da 85 posto žena vjeruje da ne postoji savršena veza, ali su puno emotivnije i romantičnije od žena prije 25 godina te na prvo mjesto svojih potreba u vezi stavljaju emocionalno razumijevanje i intimnost.