VIDI GA KAKO VOZI!

Što vas najviše izluđuje u vožnji?

24.09.2013 u 09:53

Bionic
Reading

Godišnje provedemo 208 sati za volanom, a najviše nas iritiraju vozači koji naglo skreću bez signalizacije, ali i kad nas netko gleda dok parkiramo

Vozače najviše iritiraju vozači koji naglo skreću bez žmigavca, utvrdila je anketa koja je popisala 50 stvari koje nam najviše smetaju na cesti. Osim bezobzirnih vozača koji kasno reagiraju, vozačima smetaju

visoke cijene parkiranja, visoke cijene goriva, prometne gužve, motociklisti u prometu.

No na popisu su se našli i neki neobični razlozi iritacija poput situacije kad vas netko gleda dok parkirate, ptičje kakice na vjetrobranskom staklu pa čak i činjenica da moraju napuniti gorivo.

Anketa provedena među 2.000 ispitanika također je pokazala da je 60 posto vozača pod stresom kad je za volanom. Izračunalo se i da prosječni Britanac vozi deset puta tjedno najmanje 24 minuta što znači da provede i do 208 sati u automobilu godišnje, odnosno gotovo devet dana na godinu.

Četiri od deset ispitanika reklo je da im je jutarnja vožnja najstresniji dio tjedna.

Šesnaest minuta vrijeme je kada ulazimo u fazu jake iritacije.

Pokazalo se i da nas na cesti izluđuju vozači koji presijecaju i oni koji pretječu na dionicama s ograničenjem brzine.

Nervira nas i kad automobil moramo voditi na servis i platiti registraciju. Istraživanje je također pokazalo da sudionici u prometu u velikoj mjeri krive druge vozače za nervozu na cesti. Iritiraju i mladi vozači koji jure kao i oni u bijesnim automobilima.

Kamp-prikolice, kamioni koji izgledaju kao da će se prevrnuti i pretovareni traktori također su na popisu, piše MailOnline.