KORAK DALJE

Što uključuje 'poslovna klasa' Ryanaira?

28.08.2014 u 09:57

Bionic
Reading

Nova ponuda Ryanaira pokazuje da se niske cijene i udobnost u putovanju međusobno ne isključuju

Zračna kompanija Ryanair predstavila je svoju novu uslugu - business klasu Plus kojom pokušava proširiti svoju ponudu na tržištu poslovnih putovanja.

Karte za business klasu Plus prodavat će se po cijeni od 59,99 funti, odnosno 580 kuna, a putnicima će omogućiti besplatnu prtljagu do 20 kilograma, fleksibilnost u promjeni ulaznica, ubrzani chek-in te kvalitetnije sjedenje.

Kupci će moći odabrati premium sjedala iz redova od jedan do pet (za brži izlazak) te iz redova od 16 do 17 za one višeg rasta. Također, moći će birati i sjedala od 32. do 33. reda za brži ukrcaj. Osim lokacije u avionu, premium sjedala neće se razlikovati od onih standardnih. Neće biti postavljena nova sjedala kao ni zastori, a putnici će i dalje morati plaćati hranu i piće.

'Novu generaciju putnika ne zanimaju toliko hrana i piće. Njima je važno da za svoj novac dobiju vrijednu uslugu koja prvenstveno znači brz dolazak na željenu destinaciju te provođenje manje vremena na aerodromu', pojasnio je šef marketinga Ryanaira za Financial Times.

Ryanair, niskotarifna avionska kompanija, ovim potezom želi pokazati da se niske cijene i udobnost u putovanju međusobno ne isključuju.