PROČITAJTE GA

Što oblik brade i brkova otkriva o muškarcu?

09.11.2013 u 22:09

Bionic
Reading

Iako prvi dojam ne mora biti uvijek potpuno točan, činjenica je da nije zanemariv. Baš kao odjeća i oblik frizure, oblik brkova i brade koji muškarac nosi otkriva jako puno o njemu. Stoga, svakako promislite kakvu poruku želite odaslati kada se idući put primite britvice

Gusto spojeni brkovi i brada
Spojeni brkovi i brada nerijetko asociraju na starijeg muškarca. Osim toga, ovaj oblik brade nerijetko nose profesori, a i vrlo često je povezana s religioznim aspektima, tako su na primjer bradu i brkove imali Mojsije i Isus. Spojeni brada i brkovi djeluju pomalo staromodno, no u posljednje vrijeme ovaj stil furaju i mlađi muškarci, piše Huffington Post

Kozja bradica
Ovaj stil označava muškarca koji je 'zapeo' u prošlosti. Kozja bradica bila je hit sredinom 90-ih. Ovaj oblik brade u to vrijeme je bila dokaz stila, a kasnije je slovila kao pretjerano dotjerana jer se više cijenio naizgled nemaran izgled. Iako neki muškarci još uvijek furaju kozju bradicu, vrijeme jeda promijene stil.

Trodnevna brada i brkovi
Brada i brkovi koji djeluju pomalo nemarno i u stilu 'nisam se stigao obrijati' označavaju muškarca koji prati najnovije trendove. Ako samo bacite pogled na muške časopise kao što su Esquire i GQ, vijdeti ćete barem tri reklame s muškarcem s ovim tipom brade. Ponekad muškarci ovaj look posebno dotjeraju malo duljim brkovima ili pak zaliscima. Jedina zabuna vezana za ovaj stil je ta da trodnevna rada i brkovi izgledaju kao da ih je lako održavati i da samo treba ustati iz kreveta, no iza ovog looka krije se puno truda.

Dugački zalisci
Ovaj look obično furaju muškarci koji se vole zabavljati. Kada pomislite na zaliske, sigurno odmah pomislite na Elvisa. Ovim razigranim stilom najčešće eksperimentiraju mlađi muškarci kojima je zabava visoko na listi prioriteta te hipsteri.

Uske, uredne crte

Barda i brkovi uređeni u tanke, uske u vrlo uredne crte koje su međusobno spojeni, uključujući u zaliske furaju muškarci koji vape za pažnjom drugih. Ovaj muškaraca želi pomaknuti granice, a i obožava kada netko primijeti njegovu bradu te ga pita nešto o njoj.

Brkovi
Brkove koji prekrivaju dio iznad gornje usne obično furaju muškarci koji su pomalo umišljeni. Povijesno gledano brkovi su bili najopakiji stajling, a tijekom 70-ih ovaj look je dobio seksi konotacije – tako je postojao različit oblik brkova koji su furali swinger, porno glumici, homoseksualci i biseksualci. No, brkovi su sada ponovno postali totalni must have zahvaljujući pokretu 'Movember'. Muškarci koji sada furaju brkove su jako samopouzdani i ovim look šalju poruku koju god žele.

Dugački brkovi u obliku potkove
Ovo je look za muškarce koji su buntovni. Ovaj dugi i gusti brk asocira na hrvače i bicikliste te na celebrityje poput Hulka Hogana.

Uredno podšišana brada i brkovi
Ovo je muškaraca s ugodnom osobnošću. Tradicionalan oblik spojenih brkova i brade djeluje uredno i njegovane, a asocira na muškaraca koji još uvijek odlazi brijaču,a u poslijepodnevnim satima ispija čaj.

Svježe obrijano lice
Ovaj muškarac je pravi šminker. U stilu 'Med Mena', ovaj svježi izgled glatko obrijene brade, bez i jedne dlačice na licu vrlo je čest odabir muškaraca nakon dvadesete kada ih prođe želja da svima pokažu kako i njima rastu brkovi i brada.