IDEAL LJEPOTE

Što kažete, je li i vama ovo savršena žena?

12.12.2013 u 11:44

Bionic
Reading

Grafički prikazi otkrivaju dva idealna ženska lica koja se drastično razlikuju te prikazuju da, kada je riječ o ženskoj ljepoti, muškarci i žene imaju posve drugačije ideale

Dva 'savršena' ženska lica kreirana od dijelova lica glamuroznih pjevačica, glumica i modela otkrivaju drastične razlike u tome kako muškarci a kako žene doživljavaju žensku ljepotu. U beauty istraživanju muškarci i žene zamoljeni su da sastave 'savršeno' žensko lice od dijelova lica nekih od najljepših žena svijeta.

                                                                      Idealna žena prema izboru muškaraca

Istraživanje je pokazalo da muškarci vole plavu kosu, pune usne i naglašene jagodice, mali nos, slabije istaknuto čelo i nenaglašene obrve. Žene pak utjelovljenje ženske ljepote vide s crnom kosom, jače naglašenim nosom i čelom, užom vilicom te naglašenim obrvama.
Tako su muškarci savršeno žensko lice sastavili od Shakirine plave kose, malog nosa Mirande Kerr, čela Jennifer Aniston, obrva Kate Middleton te jagodica i, naravno, punih usana Angeline Jolie.

Žene su pak za savršeno žensko lice odabrale crnu kosu Friede Pinto, profinjene jagodice Keire Knightley, guste obrve Care Delevingne, naglašeni nos Blake Lively te pune usne Scarlett Johansson.

Glasnogovornik internetske stranice escentual.com, koja je provela istraživanje, kaže: 'Ova dva potpuno različita savršena ženska lica pokazuju da muškarci i žene imaju sasvim različite ideale kada je riječ o ženskom licu. Čini se da muškarcima za oko više zapinju plavuše, a žene više preferiraju egzotičnu vrstu ljepote. Razlike koje se vide u rezultatima muškaraca i žena prilično su ekstremne pa kad je u pitanju ženski izgled – možda su muškarci doista s Marsa, a žene s Venere?'