MLADA I USPJEŠNA

Što još možda niste znali o Dakoti Fanning?

12.06.2012 u 13:40

Bionic
Reading

Tek joj je 18 godina, a Hannah Dakota Fanning iza sebe ima vrlo bogatu filmografiju u kojoj su i filmovi 'Ja sam Sam', 'Rat svjetova', 'Push', 'Igra skrivača', 'Hounddog', 'Charlotteina mreža', 'The Runaways', spomenimo samo neke, a pojavila se i u sagi 'Sumrak' kao vampirica Jane

Mladu glumicu vidjet ćemo i u provokativnoj teen drami 'Very Good Girls' u kojoj će joj se pridružiti Elizabeth Olsen, sestra Mary-Kate i Ashley.

A evo što možda ne znate o Dakoti:

1. Rođena je 23. veljače 1994. u Conyersu u Georgiji. Sa samo dvije godine naučila je čitati.

2. Ponekad je zbog talenta uspoređuju i s holivudskom legendom Bette Davis.

3. Njezina mlađa sestra Elle također je poznata glumica.

4. Sa samo pet godina snimila je reklamu za deterdžent Tide. Nije prošlo dugo i uslijedila je epizodna uloga u popularnoj seriji 'Hitna služba', za koju i danas kaže da joj je jedna od najdražih.

5. Zahvaljujući ulozi u filmu 'Ja sam Sam', Dakota je postala najmlađa glumica (2002. je imala osam godina) koja je bila nominirana za nagradu Udruge filmskih glumaca. Tada je i dobila tu nagradu, a budući da je bila premala da dosegne mikrofon tijekom govora zahvale, držao ju je Orlando Bloom

6. Dakota ne voli partijanje i izlaske - uživa u čitanju, voli plesti, plivati, jahati, klavir, violinu i balet. Isplela je šalove i poklonila ih Tomu Cruiseu, Robertu De Niru, Denzelu Washingtonu, Oprah Winfrey, Stevenu Spielbergu i Timu Robbinsu.

7. U filmu 'The Runaways' o žestokom ženskom rock bandu iz 70-ih glumila je problematičnu rokericu Cherie Currie, a njezina dobra frendica Kristen Stewart igrala je rock ikonu Joan Jett.

8. Dakota se drži podalje od društvenih mreža poput Facebooka i Twittera jer, kako kaže, želi sačuvati svoju privatnost. 'Zbilja ne razumijem potrebu da se nečija privatnost na taj način podijeli s cijelim svijetom. Ne želim se na taj način eksponirati ili samoreklamirati. Ne želim da itko zna što radim ili gdje se nalazim', kaže Dakota.

9. Omiljeni filmovi su joj 'Zameo ih vjetar', 'Titanic' i 'Steel Magnolias'.

10. Zbog glumačkih obveza, školovala se uglavnom kod kuće ili na setu. Sada studira na Sveučilištu New York.

11. Uzori su joj Meryl Streep i Hilary Swank.

12. Dakota bi se jednoga dana voljela okušati kao redateljica.

13. Dvije godine je nosila aparatić za zube.

14. Visoka je 163 cm.

15. Njezina je obitelj njemačko-irskih korijena.