bazzar

Što je muškarac bez gadgeta!?!

26.03.2018 u 14:38

Bionic
Reading

Tehnologija je sve savršenija, ponuđeni izazovi sve uzbudljiviji. Spremno prihvaćamo nove gadgete i sve više u njima uživamo, više nego ikada prije

Da, život je sve brži, jači, bolji i praktičniji, a takve su i naše igračke.

Ekspanzijom tehnologije zadnjih desetljeća, naša svakodnevnica usmjerena je na praktičnost i privatni hedonizam, te je cijeli naš lifestyle podigla na viši nivo. Zvuči previše nabrijano i entuzijastično?

Naravno da ne, evo i zašto.

Vječno upitna potreba za tabletima. Hoće li tablet zamijeniti laptop? Da li je pomodna i bespotrebna igračka? Skupa predimenzionirana zamjena za mobitel? Od čudnih napravica u seriji 'Zvjezdane staze', Bill Gatesove vizije Tablet PC, smarthphoneova, smartphoneova s prevelikim ekranima - do tableta kakvog poznajemo danas. Njegov zavodljiv potencijal - Youtube, stripovi, literatura, knjige, mailovi, sve bez puno naprezanja i zumiranja na jednom mjestu, odjednom je omogućio da produktivno kombiniramo posao i slobodno vrijeme. Lifestyle svestranih i ozbiljnih CEO - a o kojima čitamo, više nije puko sanjarenje. Fotografijama pristupamo kao da je iza nas karijera u National Geographic-u ili GQ-u, a odlasci na WC postali su oaza mira u kojoj nismo prisiljeni iščitavati etikete na deterdžentima.

Odlazak na put, treniranje, vožnja ili hodanje do posla, fakulteta ili škole, odlasci na više sastanaka u istom radnom danu na različitim lokacijama, a zaboravili ste ponijeti slušalice! Kako vam izgleda takav dan!?! Iako naizgled zanemariv propust, tko još može preživjeti dan bez svog soundtracka? Bilo da je u pitanju naš 'životni', motivacijski, coolerski ili za dobro raspoloženje - točno znamo kako utječe na nas i upotpunjava ritam i atmosferu užurbanog dnevnog rasporeda. In-ear, on-ear, noise reduction ili wireless slušalice, opcija je mnogo - ovisno o tome što kome odgovara. Za vožnju u javnom prijevozu definitivno su najbolji izbor in-ear slušalice, za dulje slušanje i bolju kvalitetu zvuka tu su on-ear slušalice, dugi letovi i buka podnošljiviji su uz noise reduction slušalice, a trčanje ili obavljanje kućanskih poslova prođe u tren s wireless slušalicama. Uz ovoliki izbor još uvijek mislite da slušalice nisu apsolutno esencijalni gadget!?! Upravo se spremate za sutrašnji sastanak na kojemu ćete predložiti novi projekt i tamo se odvozite javnim prijevozom? Bez ikakve glazbe? Javite nam kako je prošlo!

U slučaju da slušalice nisu vaš izbor ili su rezervirane samo za određenu aktivnost, prijenosnim zvučnicima teško se odolijeva. Služe za potpuno opuštanje i stvaranje posebne atmosfere u svojoj okoloni. Druženje na otvorenom, ležerno puštanje muzike s laptopa na tulumu, slušanje omiljene glazbe kod kuće ili tuširanje uz posebno odabrani mix - prijenosni zvučnici upotpune brzo i jednostavno. Praktični, povoljni, s mnogim dodatnim mogućnostima – 'uparite ih' sa smartphoneom, laptopom ili tabletom i - go!

Možda su najzanimljiviji fenomen kamere na mobitelima koje se stalno usavršavaju, ali svejedno ne mogu nikako zamijeniti fotoaparate. Bilo iz nostalgičnih razloga ili same kvalitete fotografije, zbog hobija ili nekog drugog razloga – fotoaparate svaka generacija otkriva nanovo. Nakon prvotnog booma selfija, Instagrama, dokumentiranja svakog trenutka samo zato što je to lako i brzo izvedivo, na cijeni je ponovno kvaliteta i umjerenost.

OK, dokazali smo svemogućnost tehnologije, umrežili se sa svima, a onda su nam društvene mreže otkrile osobe kojima je fotografija život i posao. Upravo ta umreženost omogućila je širem krugu ljudi da nanovo otkriju fotografiju i sami se okušaju u tome. Tako nam Chris Burkard, Jimmy Chin, Corey Rich postaju uzori, a divljenje fotografijama 'Conde Nast Traveler-a' ili 'Nat Geo Traveler-a' dodatna motivacija i inspiracija za sljedeće putovanje. Fotoaparati su bolji, povezani s wi-fi radi lakšeg prebacivanja slika, elegantniji i jeftiniji više nego ikada, a zumiranje, ušteda baterije i slikanje po mraku poprimiti će novo značenje za vas.

I baš kada smo mislili kako će proći dosta vremena dok se na tržištu pojavi neka nova jamesbondovska napravica, doletio je - dron. Snimanje iz helikoptera, balona ili uz opremu HGSS-a sada je prošlost. Osim samog upravljanja dronom, koje nas vraća u dane daljinskog upravljanja autićima i avionima, kadrovi iz Star Wars-a, špijunskih filmova i akcijskih trilera sada su stvarnost. Vješti ste s Instagramom i Snapchatom? Budimo realni, nikada nećete izgledati tako cool dok izvodite snježne vratolomije ili provodite vrijeme sa svojom boljom polovicom kao kada vas dron prati.

Ostalima preostaje da isprobavaju nove filtere na Instagramu.