mame, jeste lis premne?

Što sve treba ponijeti u torbi za rodilište? Evo popisa!

31.01.2022 u 13:03

Bionic
Reading

U iščekivanju bebe

Stiže beba i polako pripremate dječju sobu i kupujete baby opremu koja će vam trebati za sasvim novu životnu fazu. U svemu tome nemojte se zaboraviti pripremiti i za porod. Torbu s higijenom, odjećom i ostalim potrepštinama najbolje je imati spremnu mjesec, dva prije poroda. U uobičajenim procedurama mama i beba u bolnici ostaju tri do četiri dana

A što sve ide u torbu? Evo popisa!

ZA BEBU

Od stvari za bebu u torbi za rodilište trebat će vam pelene u veličini 1 ili, ako se radi o većoj bebi, veličini 2. Imajte na umu da ćete bebu presvlačiti barem svaka 3 sata ili po potrebi. Za prematanje dobro će vam doći i jednokratne podloge za presvlačenje kako bi beba uvijek bila na čistom, a i da vam bolnička posteljina također ostane čista.

Ne zaboravite ni na kremu za pelensko područje kako biste pomogli bebi u slučaju iritacija pelenskog područja, kao ni blazinice kako biste bebu mogli nježno prebrisati. Od pomoći će svakako biti i vlažne maramice, kao i tetra pelena da bebu možete prekriti kod presvlačenja ili za spavanje u toplijim mjesecima. Ako se radi o zimskoj bebi potrebna će biti i mekana dekica za bebu.

ZA MAMU

Mame za bolnicu trebaju pripremiti spavaćicu, a najbolji odabir su one s otvorima za dojenje kako bi im, ako se odluče za to, hranjenje bebe bilo još jednostavnije. Uz takvu spavaćicu dolaze i potkošulje i grudnjaci za dojenje dizajnirani da majkama olakšaju brzu pripremu za hranjenje bebe. S obzirom da ćete u spavaćici vjerojatno i roditi računajte da ih imate barem dvije, da se možete presvući u čisto.

Nakon poroda trebat će vam ulošci i jednokratne mrežaste gaćice, a u torbu za rodilište svakako stavite i stvari za svakodnevnu higijenu - četkicu i pastu za zube, šampon i četku za kosu, gel za tuširanje, dezodorans i ostali pribor bez kojeg si ne možete zamisliti boravak u bolnici.

Mame koje se odluče za dojenje zatrebat će i jastučiće za dojenje, a pomoći si mogu i s kremama za bradavice, dok nekima dobro dođe i izdajalica.

U torbi za rodilište svakako pripremite i bocu vodu te omiljene grickalice, a vodite računa i da si pripremite ogrtač, čarape, ručnik i perive papuče ili natikače.

Cijeli popis za torbu za rodilište, kao i široki izbor opreme za mame i bebe potražite na Bazzaru, najvećem hrvatskom marketplaceu.