sve veći problem u kućanstvu

Znamo kako riješiti problem s kojim se susrećemo svake zime - vlagu!

16.11.2023 u 09:22

Bionic
Reading

Većina nas susresti će se tijekom hladnijih mjeseci s istim problemom – vlagom u prostoru u kojem živimo.

.Ako je za vjerovati stručnjacima, tada bi se optimalna razina vlage u prostorijama trebala kretati između 40 i 60 posto. Ukoliko je vlaga ispod donje granice optimalnoga, tada govorimo o suhom zraku, ukoliko pak iznosi više od gornje, riječ je vlažnom zraku. Premda i presuhi i prevlažni zrak donose svoj vlastiti set problema, većina će se nas ipak složiti da je život u vlažnim prostorima mnogo nepodnošljiviji.

Za početak, u vlažnim ćemo prostorijama pronaći one estetski neprivlačne diskoloracije na zidovima koje mogu biti itekako opasne po naše zdravlje. Riječ je, naime, o različitim tipovima plijesni koje se smatraju uzročnicima brojnih bolesti. Plijesan se inače smatra opasnom zato što proizvodi alergene, iritante i u nekim slučajevima potencijalno toksične supstance, a inhaliranje ili dodirivanje plijesni i njihovih spora može izazvati alergijske reakcije. Osim toga, vlažne prostorije u pravilu prati i onaj karakteristični neugodni miris koji odmah odaje da prostor u koji smo zakoračili ima problema s vlagom.

Premda vlage nisu pošteđeni čak niti novoizgrađeno objekti, mnogo je vjerojatnije da ćemo posljedice vlage pronaći u građevinama starijeg datuma. Bilo da je riječ o nepodobnoj poziciji zgrade, starim i dotrajalim izolacijama ili pak neprikladnoj stolariji, ljudi koji žive u starijim građevinama prije će se ili kasnije susresti s problemom vlage osobito kad je riječ o podrumskim prostorima te prostorijama u kojima peremo i sušimo rublje budući da su oni najizloženiji vlazi.

Kako se riješiti vlage

Za početak, važno je detektirati izvor vlage te potom uz profesionalnu pomoć pristupiti sanaciji zidova u koje se nastanila plijesan budući da su spore plijesni opasne te zbog toga iziskuju stručne zahvate. A da bi količina vlage u zraku i nakon toga ostala optimalna, važno je redovito provjetravati prostore u kojima boravimo.

Pa ipak, samo provjetravanje često nije dovoljno jak saveznik u borbi protiv vlage zbog čega će mnogi od nas morati nabaviti specijalne uređaje za odvlaživanje prostora. Ovisno o specifičnostima i veličini prostora, Stadler Form nudi niz različitih visokokvalitetnih odvlaživača zraka. Tvrtka Stadler Form dizajnira i razvija uređaje u Švicarskoj, a njihovi proizvodi su međunarodno dostupni i nagrađivani. Vodeći su izvoznici i dobavljači na području kvalitete zraka. Stadler Form proizvodi karakteriziraju vrhunska tehnologija i svevremenski dizajn.

Kako donijeti najbolju odluku za sebe

Prije nego što se ipak odlučimo na kupovinu odvlaživača, važno je da u obzir uzmemo parametre kako bismo odabrali model koji će najviše odgovarati potrebama naših prostora. Prvi faktor koji ovdje uzimo u obzir je veličina prostorije za koju nabavljamo novi uređaj. Ovdje vrijedi pravilo: što je veći prostor, to će biti i veći zahtjevi za kapacitet odvlaživanja. A važno je znati i to da je volumen prostorije u ovom slučaju mnogo važniji faktor od površine prostorije. Drugi ključni faktor važan za izbor najboljeg rješenja je svrha s kojom kupujemo odvlaživač budući da nije svejedno hoćemo li ga koristiti u kuhinji, kupaonici, spavaćoj sobi ili pak u podrumskim prostorima. Srećom, postoje različiti modeli koji su namijeni različitim prostorijama tako da možete biti sigurni da ćete na tržištu pronaći optimalni uređaj.

Stadler Form je švicarska tvrtka specijalizirana za razvoj, proizvodnju i prodaju kućanskih aparata s naglaskom na poboljšanje kvalitete unutarnjeg zraka. Proizvodi Stadler Form karakteriziraju izuzetan dizajn povezan s vrhunskom kvalitetom i inovativnom tehnologijom. Više od petnaest nacionalnih I međunarodnih nagrada potvrđuje (RedDot design award, German design award, Allergy-friendly Quality tested – ECARF).

Theo

Theo voli vlažne prostorije, učinkovito uklanja suvišnu vlagu iz zraka. Integrirani higrostat znači da se željena vlaga može postaviti na 40%, 50% ili 60%. Alternativno, Theo može stalno raditi, a kako radi možete pogledati ovdje. Njegova je neovisnost također impresivna; timer se može programirati s radnim vremenom od 1 do 7 sati. Kada se vremensko razdoblje završi ili se spremnik za vodu napuni, Theo se automatski isključuje.

Albert

Albert je najbolji u svojoj klasi i pruža energetsku učinkovitost 3xA. Odvlaživač zraka Albert je proizvod dizajnerskog studija tvrtke Stadler Form. Albert dolazi kao najveći spas i prostoriju punu vlage liječi u pravi čas! Albert provodi odvlaživanje na vrlo otmjen i učinkovit način, te je za to i višestruko nagrađivan. Ideja tvrtke Stadler Form bila je razviti odvlaživač zraka koji je vizualno privlačan, energetski učinkoviti i lagan za upotrebu. U usporedbi sa ostalim tradicionalnim odvlaživačima, Albert skladno pristaje velikom broju raznih prostorija.

Osigurajte optimalnu vlažnost zraka u svom domu, radnom mjestu i riješite se vlage! Odvlaživač zraka THEO možete sada nabaviti po akcijskoj cijeni od 219,90 €* (cijena 249,90€) te ALBERT po cijeni od 579.90€*. Artikle možete kupiti kod slijedećih ovlaštenih prodavatelja: Elipso, Sancta Domenica, Svijet Medija, Centar Tehnike, Harvey Norman, Internet trgovina Stadler Form Hrvatska, eKupi, Bazzar. Više o proizvodima možete pogledati ovdje ili kontaktirati na 01/ 5619 242 ili info@eurorobot.hr.

Istaknute cijene su preporučene maloprodajne cijene, dok stvarne cijene mogu biti različite ovisno od prodavatelju i mjestu prodaje.

Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima u suradnji s Eurorobotom.