ZVIJEZDE IH OBOŽAVAJU

Štikle koje laskaju figuri i izdužuju noge

02.09.2016 u 17:52

  • +4

Štikle koje laskaju figuri

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Nema za figuru laskavijeg modela štikli od minimalističkih sandala s dvama tankim remenčićima. Toga su itekako svjesni stilisti slavnih ljepotica koji redovito biraju upravo taj model za pojavljivanja na crvenom tepihu, a u posljednje vrijeme popularnu nude nijansu zamijenili su glamurozniji modeli srebrnih i zlatnih nijansi

Slavne dame poput Rosie Huntington-Whitely, Margot Robbie, Penelope Cruz i Gemme Arterton minimalističke sandale nose uz seksi minice, ali i duge haljine s prorezima čime lukavo stvaraju efekt dužih nogu.

Tajna vizualno dužih nogu i vitkije figure je u dvama tankim remenima, jednom postavljenom nisko na gležnju, a drugom preko prstiju. Oni su toliko tanki da iz daljine izgledaju gotovo nevidljivo zbog čega se stvara iluzija bosih, no elegantno izduženih nogu.

Iako nude nijansa slovi za najlaskaviju jer ne samo što pristaje uz gotovo sve kombinacije već i vizualno figuru čini vitkijom, u posljednje vrijeme popularne metalik nijanse u srebrnoj i zlatnoj boji imaju jednak efekt, a puno su glamuroznije i savršeno se slažu uz sve tonove kože.

Iako se ženama s punijom figurom i kraćim nogama savjetuje da izbjegavaju remene koji idu oko gležnja, metalik sandale s dva remena laskat će i njihovoj figuri, pogotovo ako odaberu nijansu koja najviše odgovara boji kože i što tanje remene koji su, pak, smješteni što niže ispod gležnja. Tako će najlakše stvoriti dojam vitkije figure.

Na crvene tepihe i u modni svijet minimalističke sandale u velikom stilu uveo je slavni dizajner Stuart Weitzman koji je kreirao sad već kultni model nazvan Nudist. Te zavodljive sandale, smatra Weitzman, idu uz gotovo 90 posto kombinacija. Svaki detalj na cipeli pažljivo je osmišljen, a Weitzman ističe da im je prilikom kreiranja na prvom mjestu bila udobnost.

'Dizajneri su prije znali reći da će žene i djevojke, bez obzira na sve, nositi štikle iako su im užasno neudobne. Ali danas više ne moraju. Vremena su se promijenila!', kaže dizajner i kroz šalu dodaje da nakon svih upita upućenih u vezi ovih sandala počinje ozbiljno brinuti da će postati poznat kao 'Nudist'.

'Sandale Nudist noge čine dužima, pritom ne odvlačeći pažnju s odjeće. One su udobne, delikatna dizajna, izrazito ženstvene i praktične', mišljenja je Jeanann Williams, stilistica koja je zadužena za izgled glumica Naomi Watts i Kathryn Hahn

Nakon ogromnog uspjeha ovog modela koji je postao neizbježan na crvenim tepisima, razvikani luksuzni, ali i high street brendovi na tržište su izbacili laskavi model sandala s dvama remenčićima koji će još dugo biti izbor broj jedan za svečane prigode.