POČETAK NOVE ERE

Stajling o kojem sad svi govore: Jill Biden ispunila očekivanja i pokazala veću hrabrost po pitanju modnih odabira od Melanije

20.01.2021 u 16:04

Bionic
Reading

Nakon što su Donald i Melania Trump i službeno napustili Bijelu kuću sve kamere usmjerene su na novopečeni predsjednički par koji su s nestrpljenjem iščekivali brojni američki građani. Joe Biden drugi je katolik u američkoj povijesti pa je sasvim logičan odabir za misu prije same inauguracije bila katolička crkva St. Matthew’s. Prva je to lokacija na kojoj smo imali prilike vidjeti novopečenog predsjednika i prvu damu Jill Biden, od koje američka, ali i svjetska javnost ima velika očekivanja, barem kada je moda u pitanju

Nakon Bidenove pobjede na predsjedničkim izborima svijet raspravlja o stilu prve dame. Jedni smatraju kako Jill Biden nije ni do koljena Melaniji Trump, a drugi da je novopečena prva dama dosad pokazala veću hrabrost po pitanju modnih odabira nego što je to činila lijepa Slovenka.

Da treba popuniti velike cipele, složili su se brojni ljubitelji stila Melanije Trump. Danas je Donald Trump pohvalio suprugu tijekom svog zadnjeg predsjedničkog govora na dan inauguracije, u kojem se dotakao Melanijinog odijevanja i velikog modnog utjecaja koji je imala proteklih godina.

Novopečena prva dama sasvim sigurno je na dobrom putu da, baš kao i svoja prethodnica, postane nova modna ikona. Dosta se špekuliralo o tome što bi Jill Biden mogla odjenuti za inauguraciju supruga Joea Bidena, a odluka je u konačnici pala na haljinu i kaput od tvida u petrolej plavoj boji.

  • +2
Joe i Jill Biden Izvor: Profimedia / Autor: CHIP SOMODEVILLA / Getty images / Profimedia

Mnogi su se nadali da će nova prva dama nastaviti tradiciju time što će odabrati kreaciju s potpisom Ralpha Laurena, baš kao i njena prethodnica, no ona se naposljetku odlučila za kreaciju Alexandre O'Neill, široj javnosti nepoznate američke dizajnerice koja stoji iza brenda Markarian.

Mnogi ovaj potez prve dame opisuju kao početak nove ere, no ima i onih koji njeno razmišljanje o modi uspoređuju s onim Michelle Obame, nekadašnje prve dame koja je i sama imala naviku reklamirati mlade i talentirane američke dizajnere.

Prisjetimo se samo haljine s inauguracijskog bala s potpisom tada nepoznatog Jasona Wua, za čiju je planetarnu popularnost zaslužna upravo Michelle Obama. Istu je namjeru sigurno imala i 69-godišnja Jill Biden.

Sve u svemu, haljina i kaput od tvida su provjeren i chic odabir kojim je nemoguće pogriješiti. Složila bi se s time i Coco Chanel jer je ovaj materijal rado upotrebljavala u svojim kolekcijama koje slave ženstvenost i eleganciju.

Za razliku od Michelle, Melanije i svih prethodnica, Jill Biden neće zaplesati na tradicionalnom inauguracijskom balu. Umjesto bala, američke televizije prenosit će televizijski spektakl koji će ugostiti brojne američke zvijezde. Stoga će Jill biti prva dama u američkoj povijesti koja se neće presvući u glamuroznu haljinu za inauguracijski bal.

Možda prva dama nije odabrala predvidljivi Ralph Lauren, no zato se upravo elegancija s potpisom ove modne kuće dopala njezinom suprugu. Joe Biden se odlučio za tamnoplavo odijelo i kaput u kombinaciji s bijelom košuljom i plavom kravatom.

Stajling u plavoj boji na dan inauguracije odabrala je i Melania Trump. Njen tadašnji stajling, koji nosi potpis Ralpha Laurena, modni stručnjaci su usporedili sa stajlingom Jackie O. Kennedy.

Zbog epidemioloških mjera svjedoci smo nešto drugačijeg protokola, a inauguracija se odvija u pustom glavnom gradu u kojemu je raspoređeno 25 tisuća pripadnika Nacionalne garde. Svečana inauguracija počela je u 10.30 po lokalnom vremenu, a Biden i izabrana potpredsjednica Kamala Harris položit će prisegu u podne.