LJUBIČASTA RASKOŠ

Modna diplomacija na djelu: Jill Biden ovim je izdanjem poslala snažnu poruku

20.01.2021 u 09:27

Bionic
Reading

Novoizabrani američki predsjednik Joe Biden ovog je utorka dao zadnju izjavu javnosti u Delawareu prije nego što se sa suprugom, prvom damom Jill Biden, zaputio u Washington uoči svečane inauguracije

Njegov emotivan govor, u kojem je zahvalio prijateljima i obitelji na potpori tijekom godina, 69-godišnja Jill Biden podržala je u izdanju kojim je dominirala ljubičasta boja.

  • +7
Jill Biden Izvor: Profimedia / Autor: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

U politici se često misli da je ljubičasta simbol jedinstva jer kombinira crveni motiv Republikanske stranke i plavu shemu boja Demokratske stranke. Ljubičastu nijansu u političkom kontekstu brojni tumače i kao potporu ženskom pravu glasa.

Izdanje u ljubičastim tonovima Jill je kreirala elegantnim modelom kaputa do koljena s pripadajućom haljinom te lila rukavicama i cvjetnom maskom za lice. Kako se doznaje, riječ je o odjevnim komadima s potpisom dizajnera Jonathana Cohena sa sjedištem u New Yorku, a njima je pridružila torbu s potpisom brenda Tyler Ellis u jarkoj ljubičastoj nijansi.

Kako bi uravnotežila moćne nijanse ljubičaste, Jill Biden izdanje je zaokružila neutralnom obućom u znaku salonki nijanse nude s potpisom poznatog malezijskog dizajnera obuće Jimmyja Chooa.

Spomenuti model salonki i dalje se nalazi u prodaji, a na stranicama poznatih modnih trgovina njihova cijena iznosi oko četiri tisuće kuna.

  • +30
Jill Biden Izvor: EPA / Autor: Chip Somodevilla / POOL