SVE ČARI PLAYBACKA

Sramotni Rozgin nastup kao potvrda festivalskog debakla

17.06.2013 u 11:47

Bionic
Reading

Iako smo već navikli kako izvođači na CMC Festivalu ne pjevaju uživo, ove je godine zahvaljujući Jeleni Rozgi, koja je pola pjesme zaboravila otvarati usta, festival doživio potpuni debakl

Ako ste se ovoga vikenda na tren osjećali pomalo nelagodno gledajući CMC Festival, niste usamljeni. Već petu godinu zaredom izvođači ovog, mjesecima pompozno najavljivanog CMC-a na pozornici u Vodicama ne pjevaju uživo. Međutim, ove je godine ta playback besmislica dosegla svoj vrhunac. Jelena Rozga imala je zapažen scenski nastup, što zbog baletne koreografije, što zbog činjenice da pola pjesme uopće nije otvorila usta.

'Toliko sam bila zanesena i uzbuđena da sam jednostavno zaboravila pjevati', priznala je Rozga nakon nastupa.


Ništa manje neugodno nije bilo ni pratiti izvedbu Danijela Popovića koji je istovremeno popravljao naočale koje su mu padale s očiju dok je svirao gitaru pa je gitara i dalje svirala dok je ovaj nekad popularni pjevač namjestio naočale. Katarina Rautek iz ET-ja, Lana Jurčević i pjevačica grupe Denis i Denis pjevale su pak bez mikrofona.

Tisuće ljudi okupilo se na vodičkoj rivi i uživalo u lakim notama no žive svirke i dobre fešte nedostajalo je zahvaljujući ponovnoj odluci da popularni glazbenici ne pjevaju uživo pa festivalski debakl nije uspio izvući ni euforični voditelj Dalibor Petko.

Fanovi Ivane Banfić ostali su zakinuti i za njezine golišave scene iz spota 'Izgužvana svila' koje je premijerno htjela pokazati publici upravo na CMC Festivalu, međutim, zrake sunca obasjale su platno pa je video bio potpuno nevidljiv. 'Nema veze. Ionako je spot pun eksplicitnih prizora pa je i bolje da ga ne vidite', rekla je Ivana Banfić nakon još jednog fijaska.

Sve čari playbacka poput bežične električne gitare ili pjevačice koje ne otvaraju usta bile su i više nego dovoljan dokaz da je ovaj vašar kiča ipak daleko od ozbiljnog festivala, ako se tako uopće i može zvati.