VESTIBUL PALACE

Splitski boutique hotel dobio svjetsko priznanje

10.12.2012 u 18:28

Bionic
Reading

Boutique hotel Vestibul Palace iz Splita je ove godine dobio svjetski vrijednu turističku nagradu World Luxury Hotel Award, koja se smatra turističkim Oscarom

Vrijedno priznanje koje je Vestibul Palace zaslužio u svojoj kategoriji malih luksuznih hotela je predano predstavniku hotela na gala-svečanosti u Kuala Lumpuru. Podsjetimo da je slično priznanje, glavnu nagradu prošle godine u svojoj kategoriji dobio zagrebački hotel Regent Esplanade.

Vlasnik hotela Nenad Nizić je na konferenciji za medije povodom nagrade informirao izvjestitelje o još nekoliko nagrada i priznanja koje je i ove godine dobio taj mali hotel s jedanaest luksuznih apartmana.

'I ova nagrada je podsjetnik na ispravan put koji smo odabrali, kombinirajući visoku kvalitetu usluge i individualni pristup gostu. Ipak, ovo je nagrada i za splitski turizam i rezultat je pravilne orijentacije u smjeru kulturnog turizma. Potencijal UNESCO-oovog spomenika i Dioklecijanove palače smo iskoristili na najbolji mogući način i Split definitivno više nije tranzitna destinacija', izjavio je Nizić.

Direktor Turističke zajednice Splita Vedran Matošić je pozdravio nagradu te izrazio nadu i uvjerenje da dugogodišnji turistički rast neće tako skoro biti zaustavljen. 'Split će u turističkom smislu samo dalje rasti i treba nastaviti s ovim smjerom koji u velikoj mjeri podrazumijeva visoke domete kulturnog turizma. Ostao je još problem zimskog perioda, no danas mogu najaviti skori završetak pregovora Turističke zajednice Split s Croatia Airlinesom u organizaciji programa koji će u zimskim mjesecima petkom i ponedjeljkom povezati Split sa sedam europskih metropola, primjerice s Rimom, Frankfurtom, Zürichom, Londonom i Parizom. Za goste ćemo organizirati i kulturnu ponudu, operne predstave, besplatna vođenja po gradu i gastronomske večere, tako da mogu provesti kvalitetan i sadržajan vikend', informirao je Matošić.

Boutique hotel Vestibul Palace je prošle godine također dobio nekoliko značajnih priznanja i član je prestižne svjetske grupacije Small and Luxury Hotels of the World. Ovogodišnju nagradu je zaslužio u elitnoj konkurenciji sličnih luksuznih hotela, primjerice iz Moskve, Pariza i Cannesa. U Vestibulu, smještenom u srcu Dioklecijanove palače, o udobnosti gostiju u ukupno 11 apartmana brine čak 16 zaposlenika, što ga uvrštava u hotel najviše kategorije.