ULTRA EUROPE FESTIVAL

Splićani nabili trostruko veće cijene!

04.07.2014 u 11:06

Bionic
Reading

Domaćini Ultra Europe Festivala koji se od 11. do 13. srpnja održava na Poljudu nisu propustili priliku za brzu zaradu na gomili gostiju koja zbog elektroničke glazbe stiže u Split

Tko god je proteklih dana pokušao pronaći smještaj u Splitu ili njegovoj okolici za vrijeme održavanja Ultra Europe Festivala, ostao je, malo je reći, zatečen. U periodu od 11. do 13. srpnja cijene smještaja porasle su čak trostruko. Splićani ne žele propustiti priliku da basnoslovnim ciframa naplate svakom gostu čak trostruko. A gostiju se očekuje oko 120.000 te će ih na Poljudu zabavljati David Guetta, Tiesto, Erick Morillo i Sebastian Ingrosso, Carl Cox…


Procjenjuje se da će gosti potrošiti čak 300 milijuna kuna u samo tri dana boravka u Splitu i na Braču, što nimalo ne čudi ako bacimo oko na primjerice cijene smještaja za vrijeme trajanja festivala. Kako publika dolazi iz preko više od sto zemalja, za vjerovati je da će neki od njih poželjeti si priuštiti, osim ovog glazbenog luksuza, i malo bolji smještaj. Tako će primjerice u hotelu Marmont u Splitu dvije osobe platiti dva noćenja s doručkom ni više ni manje nego 22.770 kuna. No ova cijena vrijedi samo spomenuti vikend, za vrijeme Ultra Europa Festivala. Isti vikend aranžman u sezoni u ovom hotelu iznosi 6670 kuna.

Hotel Park i hotel Atrium također su podigli cijenu noćenja za vrijeme trajanja ovog glazbenog događaja pa će dvije osobe za dva noćenja s doručkom platiti 4550 kuna. U hotelu Park iznos bi inače bio 2700 kuna dok bi u hotelu Atrium bio 3400 kuna. Ni apartmanska ponuda ne zaostaje za hotelskom kada je riječ o podizanju cijena.

Apartmani s tri zvjezdice i 30-ak metara kvadratnih u središtu Splita, u kojima inače dva noćenja s doručkom za dvije osobe stoje 1800 kuna, sada koštaju 3400 kuna. Nije tajna ni to da oni koji imaju prilike promptno iznajmljuju svoje stanove i na nekoliko dana snalaze se kod roditelja ili prijatelja kako bi preko vikenda zaradili najmanje prosječnu hrvatsku plaću.

Najiščekivaniji događaj ljetne sezone, osim vjernih fanova elektroničke glazbe, zasigurno željno iščekuju Splićani koji će nakon odlaska gomile ljudi još mjesecima trljati ruke zahvaljujući ovakvom poslovanju.