PLAVA KRV

Specijalna izvedba Bugatti Veyrona Sang Bleu

17.08.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Bugattiju, čini se, nikad dovoljno specijalnih izdanja Veyrona. Nakon Pur Sanga, Bleu Centenairea, Sang Noira i Fbg by Hermesa, Bugatti se sprema lansirati najekskluzivniju verziju dosad - Grand Sport Sang Bleu

Kao što mu ime kaže, Veyron plave krvi zasnovan je na targa modelu Grand Sport, što ga, s obzirom da će se proizvesti svega 20 primjeraka Grand Sporta, čini turbo ekskluzivnim.

Premda se automobil s mehaničkog aspekta ne razlikuje od standardne verzije Grand Sporta, Sang Bleu ipak odlikuje boja vanjskog premaza u dva tona. Srebrni kao i dosad pripada dijelovima od aluminija, dok je tretman kraljevsko plavom na setu dijelova od ugljičnih vlakana.

Sang Bleu se još razlikuje po boji stražnjih usisnika zraka te po specijalnim aluminijskim naplacima. U Bugattiju nisu spomenuli u koliko primjeraka će proizvesti Sang Bleu niti koja će mu biti cijena, pa je tako moguće i da je ovo jedinstvena izvedba. Ipak, ne sumnjamo da će bez problema i ovaj unikat završiti u nečijem vlasništvu ako se nađe zainteresirani kupac s kojim milijunom eura viška.