NE ZNAMO ŠTO JEDEMO

Šokantna otkrića o hrani u restoranima

09.08.2012 u 09:26

Bionic
Reading

Osoblje restorana, skriveno anonimnošću, otkrilo je na koje nam sve načine lažu u restoranima

Znate li što se događa u restoranskim kuhinjama koje su skrivene od očiju svojih gostiju? Šokantne tajne otkrili su američki insajderi u brojnim restoranima. Trikova kojima se koriste u restoranima je bezbroj. Primjerice, u dječje jelovnike dodaje se šećer

kako bi djeca više uživala u njima.

No, to nije sve. Znate li onu povoljnu dnevnu ponudu menija? Riječ je zapravo o staroj hrani, odnosno o ostacima od obroka prijašnjih dana. Sva ta šokantna otkrića skupio je Reader's Digest za 'Good Morning America'.

Anonimni konobari progovorili su i o drugim lažima koje serviraju gostima. Jedna od tih laži odnosi se na vegetarijance. Njima najčešće govore kako u jelu nema mesa ili ribe iako je to notorna laž. Važno je samo prodati, otkriva anonimno osoblje. Nadalje, gostima koji traže beskofeinsku kavu vrlo često prodaje se obična kava s kofeinom jer je jeftinija, ali je naplate kao beskofeinsku.

Iako gosti vrlo često uz kavu traže dijetno mlijeko, ipak dobivaju punomasno, unatoč tomu što se njih uvjerava da je to nemasno mlijeko. I obični doručci skrivaju tajne, pa se tako najčešće umjesto pravih jaja koriste jaja u prahu koja nisu nimalo zdrava namirnica.

Sudeći prema američkim otkrićima, vrlo je upitna i higijena u restoranima. Primjerice, kriška limuna koju dobijete u soku ili koktelu gotovo nikada nije oprana! Podsjetimo, riječ je o voću koje prođe kroz mnoge ruke prije nego dospije u vašu čašu ili na vaš tanjur. Anonimni konobari otkrivaju i kako riba u restoranima gotovo nikada nije svježa, odnosno dobivaju je jednom u tjedan ili dva, ali je cijelo vrijeme prodaju kao svježu. Nakon svih ovih otkrića, mnogi će vjerojatno puno opreznije jesti u restoranima.