spas u zadnji čas

Ove jednostavne kuglice od sira efektno su predjelo koje se sprema u tren oka

13.12.2023 u 10:29

Bionic
Reading

Na Samsungovoj kulinarskoj radionici u suradnji sa simpatičnim dvojcem iz 'Studio Kotluša' pripremili smo efektne kuglice od krem sira koje će ubrzo postati vaš omiljeni brzi recept za jednostavno predjelo ili trik koji će vizualno začiniti plate suhomesnatih narezaka! Ove šarene kuglice brzo se pripremaju, a toliko su ukusne da će još brže nestati s tanjura

Živimo u ubrzanom ritmu i često nam prolete tjedni da se ne uspijemo vidjeti sa svim dragim ljudima. Iako vrijeme blagdana često opisujemo kao trenutke opuštenosti, realnost baš i nije takva. Baš u prosincu imamo puno obaveza: moramo počistiti i ukrasiti dom, kupiti poklone, a u nama je i želja da ugostimo drage nam prijatelje i članove obitelji.

Zbog ubrzanog ritma često nemamo vremena da pripremimo sve te silne recepte koje smo tijekom godine spremali s mišlju 'e, ovo ću napraviti 100%', no ovaj brzi recept koji su nam otkrili Mihaela i Vedran iz 'Studio Kotluša' na zabavnoj Samsungovoj radionici odličan je za sve one koji u malo vremena žele poslužiti nešto drugačije i ukusno.

Potrebno vam je tek 500 g krem sira i malo soli, a začine birajte po vlastitom ukusu. Predlažemo vam sušeno bilje (kopar, majčina dušica, vlasac) ili sjemenke (sezam, mak, komorač), no opcija je bezbroj. Kuglice možete oplemeniti i mljevenom prženom slaninom, ali i fino mljevenim orašastim plodovima poput badema ili oraha.

Postupak je vrlo lagan te traje tek 10-ak minuta!

Manjom mjernom žlicom zagrabite krem sir pa ga rukama oblikujte u glatke kuglice. Lakše će vam biti ukoliko ruke malo namočite u hladnoj vodi jer se sir tako neće lijepiti po dlanovima.

Svaku kuglicu stavite u nadjev po svom izboru, pazeći da bude ravnomjerno obložena sa svih strana.

Kad ste završili s pripremom kuglica, ostavite ih u hladnjaku do serviranja. Efektne kuglice od krem sira poslužite uz krekere ili tostirani kruh.