božićni kolačići

Jednostavan recept za omiljene raspucance - i to u šarenom izdanju

17.12.2023 u 17:44

Bionic
Reading

Raspucanci su u posljednje vrijeme najpopularniji božićni kolačići, a Vedran i Mihaela iz Studija Kotluša otkrili su nam kako ih razigrati i napraviti najšareniju verziju koja će razveseliti družinu za vašim stolom

Kolačići poput raspucanaca su must-have svakog blagdanskog stola, a svojim simpatičnim izgledom postali su jedna od omiljenih slastica božićne sezone. Na Samsungovoj radionici u Studiju Kotluša isprobali smo četiri verzije popularnih kolačića - s kakaom, prahom cikle, koricom limuna i popularnim zelenim matcha prahom.

Šareni keksići sjajno će razigrati vaše blagdanske stolove, a priprema vam neće oduzeti puno vremena!

Sastojci

  • 100 g šećera
  • 190 g glatkog brašna
  • 2 žličice matcha praha/praha cikle/kakao praha/korica limuna
  • žličica praška za pecivo
  • 60 g maslaca (otopljenog)
  • 2 jaja
  • kristal šećer
  • šećer u prahu

Priprema

1. Dodajte brašno, šećer, matcha prah i prašak za pecivo u zdjelu te sjedinite.

2. Potom dodajte otopljeni maslac i jaja, dobro promiješajte i oblikujte kuglice veličine oraha. Stavite u zamrzivač na barem 30 minuta, a idealno sat vremena.

3. Stavite pećnicu da se zagrijava na 180 stupnjeva, a u to vrijeme izvadite kuglice iz zamrzivača pa svaku uvaljajte u kristal šećer, a zatim u šećer u prahu.

4. Stavite kuglice na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite 15-ak minuta.