KAZNA PREKO 100.000 KUNA

Snimali divljanje na motociklima, policija zaplijenila kameru

17.10.2013 u 13:26

Bionic
Reading

Vozači skloni kršenju prometnih propisa trebali su dosad već naučiti da im snimanje videomaterijala za kasnije objavljivanje na YouTubeu može samo škoditi

Naime, ono što se na internetu zove 'viralni video', u policiji se zove 'dokaz', što je na teži način naučio dvojac motociklista iz Quebeca minulog vikenda.

Dečki su divljali po javnim prometnicama brzinom do 200 km/h, prestižući ostale sudionike u prometu na nedopuštenim mjestima dok ih jedan od vozača nije prijavio policiji. Plavci su brzo reagirali i ubrzo primirili motocikliste te kod jednog od njih zaplijenili i kameru s kacige koju je pokušavao sakriti.

Snimljeni video pokazao je na desetke prometnih prekršaja, što je u kombinaciji s prijavom rezultiralo terećenjem njihovih vozačkih dozvola i računa; 29-godišnji vozač dobio je 21 kaznu, 113 bodova i 10.968 kanadskih dolara kazne, dok je mlađi 26-godišnjak prošao s 21 kaznom, 116 kaznenih bodova i troškom od čak 11.268 dolara.

Zakon propisuje da se vozačima u Quebecu svake dvije godine oprašta 15 bodova, pa će tako dvojac ostati bez vozačkih na godinu dana, a jednom kad ih dobiju natrag, još će godinama plaćati skuplje premije osiguranja za sva motorna vozila kojima će upravljati.