SLAVNA VOJVOTKINJA

Smršavjela je 19 kg, a liniju čuva ludom kombinacijom hrane

22.11.2016 u 09:57

Sarah Ferguson

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Vojvotkinja od Yorka Sarah Ferguson prije tri godine smršavjela je čak 19 kilograma, a nakon dugogodišnje borbe s kilogramima i velikog uspjeha otvoreno govori o tome kako je izgledao njezin put do vitke linije

Početkom prošle godine Ferguson je otkrila u emisiji 'Today'da se bori s viškom kilograma još od 12. godine. Okidač za emocionalno prejedanje bila je rastava njezinih roditelja, a kada je vaga prije tri godine pokazala visokih 86 kilograma, odlučila je sve promijeniti.

Priznaje da se više nije mogla vidjeti u ogledalu, a svaka njezina fotografija koju bi ugledala slomila bi joj srce. Kako je bila javna osoba i bivša supruga princa Andrewa, bilo joj je još teže kada bi je u medijima nazvali debelom.

Ferguson se čak pridružila poznatoj američkoj organizaciji za mršavljenje Weight Watchers kao njihova ambasadorica, ali kaže da joj kombinacija namirnica poput jaja i mandarina s majonezom pomaže održati stečenu liniju posljednje tri godine.

'Bila sam opsjednuta hranom. Zapravo je bila sreća da se nije radilo o nekoj drugoj ovisnosti, a jedan mi je terapeut rekao da mi je velika stražnjica spasila život', iskreno je rekla Ferguson u jednom od mnogobrojnih intervjua u kojima ponosno otkriva na koje sve načine već tri godine održava teško stečenu vitku liniju.

U listopadu je navršila 57 godina i kaže da se konačno dobro osjeća u vlastitoj koži te se, naravno, više nikada ne želi osjećati kao prije. Tijekom mršavljenja, uz dijetalnu prehranu, držala se klasičnih vježbi, puno se šetala i planinarila.

Majka princeza Beatrice i Eugenie potpuno je izbacila šećer iz prehrane, a tijekom mršavljenja često je boravila u Švicarskoj te je dobila stručnu pomoć.