OMRAŽENE ZVIJEZDE

Slavni su, a obožavatelja niotkuda

15.06.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Nekome je životni san samo postati slavan, dok neki snivaju o tome da budu omiljeni i obožavani. Ovdje su predstavljene poznate osobe kojima potonje nikako ne polazi za rukom

Oni svakodnevno pune stupce novinskih i internetskih stanica, redoviti su gosti u svakojakim showbiz televizijskim emisijama, nacija prati njihove privatne i poslovne uzlete, a naročito padove. Neki od njih su profesionalci u svome poslu, a ima i onih za koje nikada neće biti otkrivena formula pomoću koje su se dočepali crvenih tepiha, budući da i nemaju konkretnih vještina ili talenata kojima bi zaslužili svoj zvjezdani status. Svima njima je zajedničko upravo to da spadaju u red domaćih celebrityja, no također dijele pomalo nezahvalnu sudbinu. Njima, naime, nedostaje onaj ključan faktor za popularnost u širim razmjerima, a to su obožavatelji. Iako ih imaju barem nekoliko, ovo su zvijezde koje ne predstavljaju idole u užem smislu, nitko ne vrišti kad ih vidi (osim plaćenih statista) - ukratko, oni ne ubiru simpatije šire javnosti.

Dinko Bogdanić
Baletni majstor koji je prvo kao plesač, a potom kao koreograf i ravnatelj diljem svjetskih pozornica stekao velik ugled u ovoj umjetnosti, nakon dugog izbivanja vratio se u Hrvatsku te ubrzo postao jedna od dvije do tri medijski eksponirane osobe iz svoje branše, što nije za odbaciti. Iako je neosporno da su mnogi umjetnici ekscentrični i ekstravagantni te si na račun iznimnog talenta mogu dopustiti svakojake oblike ćudljivog ponašanja, Bogdanić u tome svemu nema nimalo šarma. Kada učini minimalan napor da bude ljubazan ili duhovit te tako pokaže svoje simpatično lice, na njegovu medijsku nesreću, ispadne još nadutiji i drskiji no što smo pretpostavljali da jest.

 

Ante i Simona Gotovac


Po svemu sudeći, bračni će par Gotovac u povijesti domaće estrade ostati upamćen po tome da se proslavio apsolutno ničim. Supruga koja je zgodna, ali ne baš jako, hm, talentirana, muž koji tu istu pošto-poto želi proslaviti bilo kojim od talenata koji joj nedostaju, sami su po sebi dovoljni da izazovu prvo čuđenje, zatim nevjericu te na kraju probavne probleme. Još bi im oprostili to što su neobrazovani i što (valjda) imaju love, no budući da se u zemlji poput naše manje srame vlastitog razmetanja luksuzom (čije je porijeklo također kuloarska tema) nego nepoznavanja najbanalnijih činjenica iz opće kulture, onda zaista ne mogu računati na to da će postati istinski omiljene zvijezde.

 

Aleksandra Grdić
Ona je prava medijska ljepenka koja živi u uvjerenju da ljudi, čim čuju riječ 'miss', pomisle baš na nju, Miss Aleks. Ova je misica slavna po tome što se prva od svojih kolegica slikala za Playboy i što je svako malo imala posla s policijom. Dok nikoga ne bi smetalo to što se ne libi pokazati tijelo, priznati da ima silikone i celulit, problem nastaje kad svi skupa moramo slušati kako je ona 'dolje jako uska' te slične detalje koji bi ipak trebali ostati u sferi privatnog. Iako seks kao tema nije tabu već nekoliko desetljeća, Miss Aleks je svojim komentarima i popratnom gestikulacijom debelo prešla granicu dobrog ukusa, što zaista i nije tako hot.

 



Marko Grubnić


Koliko je njegov doprinos hrvatskoj modnoj sceni bitan, opisuje podatak da kada, primjerice, Maji Šuput zatreba par cipelica, spasilac Marko trkne do Pariza i kupi joj par louboutinki. Kako se na sličnim zadacima očito iskazao (a pritom ne insinuiramo da takve poslove može obaviti i kakva tajnica), našim je zvjezdicama toliko prirastao srcu da je postao super frend s dobrim dijelom istih. Tako je i njega automatski posula zvjezdana prašina, pa ni on sad više ne izlazi iz kuće bez ogromne dizajnerske torbe, nekoliko pari sunčanih naočala te dvojice tjelohranitelja. Samo, čini se da tjelohranitelji njega ne čuvaju od gomile koja ga želi barem dodirnuti ili se slikati s njime, s druge strane on i nije baš tako utjecajna faca da bi imao tko zna kako opasne neprijatelje, pa se nama čini da su njegove gorile samo dio accessoirea koji bi po nekakvim provincijalnim kriterijima trebale značiti da je on nedodirljiv.

Jacques Houdek
Željkec je, kaže struka, jedan od ponajboljih muških vokala naše estrade, što potvrđuju njegove brojne nagrade, ozbiljni orkestri koji ga prate na koncertima, nastupi u Lisinskome, broj prodanih albuma... Po svemu tome, trebalo bi biti riječi o obožavanome pjevaču, ali Jacques nema karizmu koja bi navodila kritičnu masu na čekanje u redu za njegove koncerte. Kad se pojavi na televiziji ili daje intervju, pojava mu je toliko mlaka da se zaboravi onog trenutka kada krenu reklame. Možda ga od oba spola odbija nedostatak estradnog seksipila, kojeg ni u ludilu ne bismo povezivali s njegovim stasom, budući da za izvođače, naročito muškarce, u tom pogledu zaista nema pravila.


Dolores Lambaša


Kad si mlađahna glumica u usponu zacementira percepciju javnosti tako što napuca 'dobrog dečka' (bolje rečeno, sredovječnog gospona), koji je sasvim slučajno doajen našeg glumišta i uživa ogromne simpatije javnosti, zbog 'zločestog dečka' (koji također više nije u cvijetu mladosti), jednog od najozloglašenijih zavodnika ovih prostora u zadnjih tridesetak godina, teško da se u dogledno vrijeme može otresti dojma frivolnosti koji je ostavila. Ova temperamentna južnjakinja voli naglašavati upravo koliko je temperamentna i strastvena, no ako je to zbilja tako, zašto nas u svakom intervjuu ima potrebu uvjeravati u to? Iako posjeduje određene atribute, ipak si je malo previše umislila kad je zaključila da je slična Monici Bellucci jer su 'isti mediteranski tip žene'. Iako ona jest atraktivna, ne može se pohvaliti dovoljno pravilnim crtama lica da bi se svrstala u red klasičnih ljepotica.

Iva Majoli
Njezin slučaj potvrđuje da nije uvijek najbolji ujedno i najdraži. To što je osvojila više grand slamova nego ijedna Hrvatica u povijesti uspjela je zasjeniti nizom skandalčića koje ima vremena proizvoditi otkako više ne igra tenis. Od glasina da je rasprčkala sve milijune koje je zaradila, švercanja skupocjene vjenčanice preko granice države čije je boje branila s reketom u ruci, najava za  vjenčanje stoljeća na koje ipak nije došao Enrique Iglesias te, naposljetku, bračnog šamaranja na Braču, Iva se, zajedno sa svojim mužem, potrudila da zaboravimo na njezine hvalevrijedne sportske domete i počnemo je percipirati kao još jednu dokonu zagrebačku jet-settericu.



Vlatka Pokos


Iako je pohvalan i primjeran njezin put od male provincijalke s velikim ambicijama do voditeljice velikih televizijsko-scenskih projekata koju krase elokvencija i elegancija (što posljednjih godina u nas baš i nije slučaj), odnos između Vlatke Pokos i javnosti nikada nije bio pretjerano srdačan. Možda je tome kumovala činjenica da voli davati izjave za medije, no nesreća je u tome što uvijek kaže stvari koje više zvuče kao samoživost i hvalisavost pod krinkom iskrenosti i objektivnosti, a to samo po sebi baš i ne donosi simpatije. Ne hvali sam sebe onaj kojeg hvale drugi.

 


Jelena Veljača

Ova glumica i scenaristica profesionalno orijentirana na proizvodnju i igranje uloga u domaćim sapunicama uspjela se od bljedunjave djevojke bez trunke profinjenosti i stila transformirati u ponajbolje odjevenu domaću glumicu, fragilne i neuobičajene ljepote. No ona djeluje toliko hladno i usiljeno kao da joj je takav stav nužan za obranu od podivljalih obožavatelja, tako da će se vrlo teško pronaći kandidat koji će na pitanje tko mu je najdraža glumica kao iz topa opaliti baš njezino ime.