jasna poruka

Slavna brineta izazvala senzaciju, a njezin stajling bio je puno više od lijepe ljetne haljine

24.05.2024 u 09:22

Bionic
Reading

Slavna manekenka Bella Hadid ovih dana u Cannesu ostavlja bez riječi na crvenom tepihu gdje se pojavljuje u vrlo laskavim kreacijama. Ni izvan crvenog tepiha lijepa Bella ne odustaje od prekrasnih haljina, ali posljednja u nizu bila je puno više od tek lijepe ljetne haljine

Bella Hadid odala je počast svom palestinskom podrijetlu odabirom odjevne kombinacije tijekom Filmskog festivala u Cannesu 2024., izašavši na Boulevard de la Croisett odjevena u vintage Michael and Hushi haljinu izrađenu od kefija tkanine.

Kefija je tradicionalno arapsko pokrivalo za glavu koje je postalo znak palestinske solidarnosti i identiteta, a lako ga je prepoznati po kariranom uzorku i dekorativnim resicama. Bella, trenutno jedna od najtraženijih manekenki današnjice sličan potez s haljinom napravila je i tijekom propalestinskog skupa 2021. u New Yorku, a tada je, odjevena u traperice, nosila kefije omotane oko glave i ramena.

  • +8
Bella Hadid Izvor: Profimedia / Autor: STEPHEN CRAWSHAW / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Ovaj tradicionalni bliskoistočni šal postao je sve popularniji među Palestincima nakon što ga je Jaser Arafat usvojio 1960-ih. Sam uzorak predstavlja važne veze s palestinskom kulturom i simbolizira različite elemente palestinskog života: riblja mreža povezana je sa Sredozemnim morem, debele obrubne linije predstavljaju trgovačke putove, a valovite linije predstavljaju maslinovo lišće koje simbolizira otpornost i snagu. Iako je to odjeća koju tradicionalno nose muškarci, šal je postao simbolom solidarnosti s palestinskom zajednicom.

Bella je također na svom Instagram profilu objavila ovaj stajling, a u potpisu fotografije potvrdila porijeklo svoje odjeće napisavši: 'Kefija haljina za slobodnu Palestinu zauvijek.'

BELLA HADID

Izgledala je kao obična haljina; jedan okret otkrio je leđa, ali i cipele kakve još niste vidjeli

Pogledaj galeriju

Bellinu modnu kombinaciju stilizirala je Molly Dickson, a upečatljiv stajling uparila s crvenim Guccijevim sandalama, raskošnim, damskom gumicom za kosu, sunčanim naočalama bez okvira i zlatnim naušnicama.

  • +3
Bella Hadid Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / BACKGRID UK / PROFIMEDIA

Inače, otac slavne 27-godišnje manekenke, Mohamed Anwar Hadid, rođen je u palestinskoj muslimanskoj obitelji, a Bella već dulje vrijeme glasno govori o pravima Palestinaca - posebno sada, usred rata Izraela i Hamasa u Gazi.

Kako piše Cut, Prema Cutu, Michaelova i Hushijeva kolekcija inspirirana Palestincima i Iranom iz 2001. naišla je na određene kritike i čak je uključena u članak britanskog Voguea pod naslovom 'Generacija terorista'. A zanimljivo je i da je lik Sarah Jessice Parker, Carrie Bradshaw, jednom je nosila crno-bijeli gornji dio od kefije s potpisom Michaela i Hushija u epizodi 'Seks i grada'.

Ove godine Bella je u Cannesu pokazala čitav niz dojmljivih stajlinga, a zadivljujućih modnih trenutaka nije nedostajalo. Ipak, izlazak u ovoj haljini zasigurno je imalo najveći osobni značaj.

magnet za poglede

Za ovo je trebalo hrabrosti: Pojavila se u prozirnoj haljini i to bez grudnjaka

Pogledaj galeriju
sve osim nogometa