GLAMUROZNA VEČER

Slavljeničkom revijom eNVy room zatvorio Fashion.hr

19.10.2014 u 14:20

  • +41

Perwoll Fashion.hr, peta večer

Izvor: Pixsell / Autor: Grgur Zucko

Bionic
Reading

Posljednje večeri Perwoll FASHION.HR-a svoje kolekcije predstavili su Robert Sever, Marija Kulušić, Coded Edge, Marina Design i dizajnerski dvojac eNVy room

U paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma i sinoć se tražilo mjesto više u publici, a brojni poznati pratili su revije omiljenih dizajnera iz prvih redova. Na finale su tako došli Nikolina Pišek, Jelena Veljača, Anita Dujić Veljača, Borut Mihalić, Mirela Holy, Sanja Vejnović, Ecija Ojdanić, Vanda Winter, Petra Kurtela, Korana Gvozdić, Sementha Rajhard, Sara Renar, Tončica Čeljuska, Tihana Harapin Zalepugin, Mirna Medaković, Andrea Andrassy i brojni drugi.

Večer je otvorila revija Roberta Severa, a kolekcija koju potpisuju Robert Sever i Branko Basletić donijela je na pistu dašak glamura. Naglašen struk, suknje do ispod koljena i duge haljine te jarke boje i luksuzni materijali, uz neizostavan i raskošan nakit, osvojili su ženski dio publike. Kao pravi kontrast kolorističnom izražaju prve revije sinoć, uslijedila je kolekcija mlade Marije Kulušić koja se ovog puta odlučila za neboje, crnu i bijelu, te nijanse crvene, bež i maslinaste. Kolekcija inspirirana samurajima futuristički je prikaz odjevnih komada koji su bogati volumenom s precizno razrađenim detaljima. Marina Design također se odlučila za neboje i pokazala kolekciju za moderne nomade kojom dominira crna u neobičnim krojevima i kombinacijama materijala. Kolekcija za žene izražene osobnosti nesumnjivo će osvojiti poklonike Marinine estetike.

Futurizam je nit vodilja i mladog branda Coded Edge iza kojeg stoje Silvio Ivkić i Jure Perišić. Vizija postapokaliptičnog grada prikazana je u kolekciji koju čine pojednostavljene duge suknje u kombinaciji s dugim jaknama i predimenzionirani lepršavi komadi od muslina.
Večer je svečano zatvorila revija dizajnerskog dvojca eNVy room kojom su Nikica Ivančević i Vjeko Franetović proslavili jubilarnih deset godina rada. Prepoznatljiv potpis dvojice dizajnera u ženstvenim krojevima, čipki i materijalima koji ističu žensku siluetu, vidljiv je u svakom njihovom odjevnom predmetu – od haljina, kombinezona, do suknji. No slavljenička revija pod pokroviteljstvom branda Samsung imala je i humanitarni karakter. Na pisti su se mogle vidjeti majice koje je eNVy room dizajnirao za Fashion.hr Style Community, a sredstva prikupljena prodajom tih majica bit će donirana udruzi Europa Donna kao pomoć kampanji u borbi protiv raka dojke.