samo takav UŽITAK

Slastica za potpuno uživanje: Karmela Vukov Colić nudi recept za kremasti, bogati i profinjeni desert

26.01.2022 u 23:00

Bionic
Reading

Panna cotta je klasik talijanske kuhinje, točnije regije Piedmont, a u doslovnom prijevodu znači 'kuhano vrhnje'. Ključ nekih od najukusnijih talijanskih recepata leži u jednostavnosti, a to znači da se može uživati u nježnim i laganim slasticama pripremljenim kod kuće. Omiljena voditeljica je objavila svoj

U borbi protiv zimskog sivila svakome treba nešto što će podići raspoloženje i popraviti dan. Puno je kavoljubaca kojima većina dan ne može započeti bez šalice omiljenog napitka, pa su mnogi najsretniji kada naiđu na fenomenalan recept koji sadrži naš najdraži dodatak – kavu. Karmela Vukov Colić obožava pannacottu s kavom. Evo kako je možemo napraviti.

Sastojci:

  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 1 vanilin šećer
  • 4-5 žl šećera
  • 3 žl instant kave
  • 8 gr (4 listića) želatine

Priprema:

Želatinu staviti u dublji tanjur i preliti hladnom vodom da omekša. Posebno pomiješati vrhnje, kavu i šećere pa, miješajući, kuhati na laganoj vatri skoro do vrenja. Maknuti s vatre, umiješati ocijedjenu želatinu (stisnuti je u šaci da sva voda ode) i miješati dok se želatina potpuno ne otopi u vrhnju. Smjesom puniti čašice i ostaviti ih u hladnjaku bar 4 sata. Ukrasiti tučenim vrhnjem i čokoladnim strugotinama.