U GVATEMALI

Škole od plastičnih boca

  • Autor: N.LJ.J.
  • Zadnja izmjena 17.01.2011 09:50
  • Objavljeno 17.01.2011 u 09:33
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Zamislite da idete u školu koja nema ni betonske ni drvene zidove, već zidove napravljene od starih plastičnih boca

Zvuči nevjerojatno? Ipak je istina. Naime, diljem Gvatemale sami učenici grade školske zgrade od plastičnih boca.

Sve je započelo još 2009. kada je izgrađena prva školska zgrada od plastičnih boca, a pohađa je čak 297 učenika. Nakon ovog, prvog koraka, gradnja škola od plastičnih boca pretvorila se u svojevrsni pokret.

Pokret je nazvan Hug It Forward. Dosad je izgrađeno šest škola od plastičnih boca, a plan je do kraja godine izgraditi ih čak stotinu.

Stvar je poprilično jednostavna. Na stranici http://hugitforward.com/ tko god želi može se registrirati i tako poslati virtualni zagrljaj, odnosno informaciju o izgradnji ovih škola. Svaki novi zagrljaj donosi nova sredstva za ove ekološke školske zgrade. Za svaki virtualni zagrljaj sponzor daje 25 centi za prikupljanje sredstava za izgradnju škola.

Prednosti ovakvih škola su bezbrojne. Kao prvo, mnogo djece u Gvatemali nema pristup školama, što znači da će im ovom akcijom to biti omogućeno. Nadalje, stvari koje bi inače završile u smeću stvaraju nove građevine u kojima će se educirati mnogi naraštaji. Dakako, razvija se i ekološka svijest kod mladih, na kojima svijet ostaje.

Pogledajte kako nastaje škola od plastičnih boca:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi