MATIJA VUICA:

'Sjajno je što naši glumci nose kreacije domaćih dizajnera'

19.05.2015 u 15:03

Bionic
Reading

Nakon što je glumica Zrinka Cvitešić oduševila u kreacijama Matije Vuice na crvenom tepihu inozemnih filmskih festivala, Nives Ivanković zablistala je nedavno u Cannesu u još jednoj upečatljivoj haljini koju je samo za nju osmislila Matija

'Kad sam razmišljala o mojoj dragoj prijateljici Nives koja je na jednoj od mojih prvih revija nosila plavu haljinu, što je zanimljiva poveznica, vodila sam računa i o tome da će većina tih događanja biti tijekom dana. Zato je boja haljine morala biti zapažena i moderna, a bitno je i da dobro pristaje Nives. Haljina jednako dobro izgleda i za dnevnu prigodu, ali i večer. Jako sam zadovoljna kako je sve ispalo, a velika je stvar svojim radom biti dio nečeg tako velikog', otkrila je za tportal.hr Matija Vuica.

Dodala je i da joj se sviđa to što naši glumci sve češće nose kreacije s potpisom domaćih kreatora.

'To je zbilja sjajna stvar. Unazad nekoliko godina, to je sve češća pojava. Za Nives nisam željela odabrati haljinu kakvu već imam u svojoj kolekciji, već sam je osmislila posebno za nju. Suradnja je bila izvrsna jer se znamo dugo i dobre smo prijateljice', kaže Matija.

Nives Ivanković glumi u filmu Dalibora Matanića 'Zvizdan' koji je u Cannesu izazvao pravu senzaciju.

Online izdanja američkih filmskih časopisaHollywood Reporteri Variety slažu se u ocjeni da bi 'Zvizdan' Dalibora Matanića mogao biti njegov dosad najbolji film, a pohvalili su i glavne glumce Tihanu Lazović i Gorana Markovića čiji likovi prenose priču o zabranjenim ljubavima u okolnostima tinjajuće nacionalne netrpeljivosti.

Iako su priče i likovi drugačiji, u sve tri odlični mladi glumci tumače ljubavnike s drugih strana, povezujući narativ s mostom tjeskobe, krivnje i otkupljenja, ističe se.