eliksiri mladoSTI

Sijede vlasi tek su početak: I kosa stari, a nakon 50-e to je teže sakriti, no volumen i sjaj moguće je vratiti

04.02.2022 u 06:38

Bionic
Reading

Ako ste mislili da se starenje odražava na kosi samo sijedim vlasima, prevarili ste se. Naime, baš kao i koža, kosa s godinama postaje sve tanja, lomljivija i znatno manje živahna, a javlja se i pojačana potreba za hidratacijom. Srećom, postoji učinkovit način vraćanja gustoće, volumena i sjaja kosi

Kako godine prolaze, tekstura kose se mijenja i gubi snagu. Razlozi za ove promjene su višestruki. Kao prvo, korijen kose više nije tako snažno hidratiziran, a rezultat toga je činjenica da dobiva manje kisika i hranjivih tvari koje su mu potrebne za poticanje rasta, dok se s druge strane proizvodnja keratina smanjuje. Zatim, svakodnevni, ponekad agresivni faktori, poput sunca, zagađenja, grijanih unutarnjih prostora ili bojanja na bazi kemijskih sastojaka, imaju kumulativan učinak te su također odgovorni za propadanje vlakana kose.

Na što treba obratiti pažnju i kako zaštititi kosu?

Baš kao za kožu, za lijepu kosu preporučljivo je u dnevnu rutinu njege uključiti proizvode koji ciljano djeluju protiv starenja. Takvi proizvodi sadrže hranjive tvari, vitamine i antioksidante koji su joj potrebni za održavanje volumena i snage. Među najboljim tretmanima su serumi protiv starenja; snažniji su od šampona, regeneratora i maski zahvaljujući visokoj koncentraciji esencijalnih aktivnih sastojaka.

Neki od najboljih seruma protiv starenja kose, prema izboru Voguea

Protiv ispadanja kose:

Phytodess - balansirajući serum. Napravljen od 99 posto prirodnih sastojaka, ovaj serum obećava gušću i puniju kosu nakon samo tri tjedna korištenja. Njegov kompleks aktivnih sastojaka trajno djeluje na čimbenike odgovorne za gubitak kose i dubinski hidratizira vlasište.

Hair rituel by Sisley. Nanesen na korijen kose, ovaj serum umnožava djelovanje i osnažuje ga omogućujući da beživotna kosa ponovno dobije svu svoju gustoću. Njegova tajna leži u sastavu, u kojem se kombiniraju biljni ekstrakti, vitamini, proteini ​​i minerali. Rezultati su višestruki: nakon nekoliko korištenja kosi se vraća vitalnost, otpornost, a kapilarna masa dobiva na volumenu.

Protiv svakodnevnih negativnih i agresivnih faktora

Christophe Robin - regenerirajući serum. Bogat uljem opuncije, ovaj eliksir njeguje suhu kosu i štiti je od ispucanih vrhova. Posebno je prilagođen za kosu oslabljenu uređajima za oblikovanje jer je štiti od topline do čak 230 stupnjeva.

Wella - serum s umirujućim elementima. Namijenjen svim tipovima kose, ovaj serum, sastavljen od 98 posto sastojaka prirodnog podrijetla, može se preventivno koristiti za hidrataciju vlasišta, dodavanje volumena i zaštitu od oštećenja uzrokovanih vanjskim faktorima. Posebno se ističe svjež i nježan miris s notama mandarine.

Protiv lomljive kose

The Ordinary - multipeptidni serum za jačanje kose. Sadrži sve što joj je potrebno kosi (vitamine, minerale, hranjive tvari slično), a ovaj veganski serum umnožava njihovo dobro djelovanje: zgušnjava i jača teksturu kose te joj daje volumen. Plus mu je to što pipeta olakšava korištenje.

Rosegold - serum za rast kose. Specijaliziran za serume za rast, brend Rosegold zamišlja njegu kose koja se koristi kao lijek. Nakon šest mjeseci kosa vraća svoj volumen i sjaj zahvaljujući eksplozivnom koktelu vitamina i aktivnih sastojaka poput ekstrakta crvene djeteline, koji sprječava gubitak vlasi i biotina koji ih jača.

Protiv sijedih vlasi

La Biosthétique - eliksir protiv sijede kose. Dizajniran kao pravi pojačivač pigmentacije, ovaj tretman bogat biomimetičkim peptidom djeluje protiv pojave sijede kose na tri načina: aktivira prirodnu proizvodnju melamina koji kosi daje prirodnu boju, usporava proces njenog starenja te je štiti od slobodnih radikala.