vintage je in

Prava elegancija je vječna: Glamurozne frizure iz 50-ih, 60-ih i 70-ih ponovno su u modi i izgledaju bolje no ikada

30.01.2022 u 14:11

Bionic
Reading

Pogled na crvene tepihe i modne piste, kao i Instagram profile modnih i beauty influencera otkriva da je, što se tiče kose, 2022. godina holivudskog glamura. Vintage frizure iz 50-ih, 60-ih i 70-ih godina, kakve su nosile glamurozne filmske i modne ikone sada su ponovno u modi i izgledaju bolje no ikada

Novi trendovi u svijetu frizura dokazuju da elegancija i stil nikad ne izlaze iz mode. Nova sezona donosi vrlo uzbudljive trendove po pitanju frizura, a svi oni snažno su inspirirani glamurom i elegancijom vintage frizura. Ovo su neki od trendi izbora s kojima ove sezone sigurno nećete pogriješiti.

Izgled Lauren Bacall iz 50-ih

Bob je savršen izbor ako tražite frizuru koju ne samo da je lako oblikovati u svega nekoliko jednostavnih koraka, već izgleda klasično i elegantno u svakoj prilici. Glumica Lauren Bacall već je 50-ih godina očarala filmsku industriju svojom frizurom, a sada ova klasika doživljava svoju modernu interpretaciju. Karakteristika boba kakav je nosila Lauren su nježni valovi zbog kojih kose djeluje vrlo mekano i nježno, a frizura ženstveno.

Izgled Bridget Bardot iz 60-ih

Duga kosa koja blista na suncu, voluminozna i začešljana…mnogi tako pamte Bridget Bardot i njezinu upečatljivu frizuru iz ljetnog Saint-Tropeza. Čak iako niste u mogućnosti prošetati francuskom rivijerom, svejedno možete uživati u prekasnoj kosi punoj volumena. Osušite kosu uz pomoć nastavka za volumen, dodajte malo spreja za volumen i spremni ste.

Izgled Biance Jagger iz 70-ih

Frizure Biance Jagger u ludim 70-ima mogle bi se opisati kao ideal kovrčave kose. Njezin nastup u Studiju 54 na bijelom konju bio je nezaboravan, a prekrasni uvojci inspiriraju nas i danas. Kako biste postigli ovaj sjajan izgled, kosu na srednje ili male uvijače ili upotrijebite grijani uvijač za oblikovanje kose. Prethodno obavezno kosu poprskajte sprejom koji je štiti od topline i na kraju upotrijebite sredstvo za učvršćivanje i sjaj.

Slavne dame s vintage frizurama

Brojne slavne dame inspiraciju za glamurozna izdanja potražile su u retro izgledima i time pokazale da je pravi glamur vječan. Kaia Gerber pokazala je frizuru po uzoru na Lauren Bacall i pri tome izgledala ultra elegantno.

  • +5
Kaia Gerber Izvor: Profimedia / Autor: MATT BARON / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / XAVIER COLLIN/IMAGE PRESS AGENCY / MEGA / THE MEGA AGENCY / PROFIMEDIA

Glumica Jessica Chastain također zna pokazati svoju gustu bakrenu kosu ukrasit uvojcima čiji je izgled inspiriran slavnim holivudskim ikonama.