in vs. Out

Plava boja kose uvijek je u trendu, a ove tri nijanse bit će pravi hit u mjesecima pred nama

31.01.2022 u 14:41

Bionic
Reading

Proljeće obično donosi mnoge nove i svježe trendove. Što se tiče boja za kosu, preciznije plavih nijansi, također je puno uzbudljivih noviteta. Stoga uzmite u obzir ova tri trenda plave boje kose jer će biti najpopularniji

Prošle godine bili su popularni topli, prirodni plavi tonovi. No u novoj sezoni situacija se poprilično mijenja. Ako ste još uvijek u potrazi za idealnom bojom za kosu, prije idućeg odlaska frizeru razmotrite ove tri nijanse plave koje će nesumnjivo vladati ove godine. S druge strane, tri nijanse više nisu u trendu.

Hit je Ice Cube plava, zaboravite na zlatnu plavu nijansu

Ova topla plava nijansa nadmašuje sve svoje prethodnike. Ice Cube Blonde je mješavina mjedenoplave i zlatnoplave. Iako je sama boja kose poprilično svijetla, zlatni pramenovi daju joj prirodan izgled. No nije samo boja sama po sebi odlučujući faktor u ovom trendu, već i gdje i kako je postavljena: plave nijanse dolaze samo na duljim dijelovima kose. Uz to, lice uokviruju dvije nijanse plave, što daje svjež i vrlo moderan izgled.

Tamnoplava je stvar prošlosti, sada se fura bronde

Otkako je Hailey Biber obojila kosu u ovu nijansu, bronde je postao pravi trend pred kojim su pokleknule i slavne ljepotice poput Jennifer Lopez. Ova nijansa savršen je odabir za početnike po pitanju plave boje kose, a dodatna prednost je to što se na njoj izrast jedva primjećuje. No kako postići ovu nijansu? Bronde je prigušena verzija prirodne plavuše koja se može postići svijetlim nijansama kako bi se prirodna boja kose posvijetlila za nijansu ili dvije. Rezultat je plava boja koja djeluje kao da je okupana suncem – savršen izgled za proljetne dane pred nama.

Bakrena plava pada u zaborav, tu je platinasta ružičasta

Hladne nijanse plave vratile su se na beauty scenu, ali sa zanimljivim obratom – ružičastim pramenovima. No koliko god da je platinasta ružičasta lijepa, ona nažalost zahtijeva puno njege. Boja kose može se pokušati održati što je dulje moguće uz prave proizvode. Šampon, regenerator i ostali proizvodi trebali bi biti dizajnirani za obojenu kosu. Također je dobro osvježiti ružičastu tonizirajućim šamponom čim počne blijedjeti. Uz to, što je plava boja kao podloga svjetlija, to će ružičasti pramenovi biti upadljiviji.