PRIRODNO JE 'IN'

Sijeda kosa nikad nije bila poželjnija, a evo kako je Andie MacDowell čini posebno sjajnom

17.01.2023 u 09:26

Bionic
Reading

Andie MacDowell učinila je mnogo za popularnost sijede kose. Voluminozni crni uvojci bili su njezin zaštitni znak u eri ‘Četiri vjenčanja i sprovoda’ pa i kasnije, no nakon lockdowna uzrokovanog pandemijom, danas 64- godišnja glumica odlučila je prekinuti rutinu bojanja kose i prigrliti prirodni izgled

‘Mislim da godine na mom licu, po mom osobnom mišljenju, više nisu odgovarale [mojoj boji kose]. Nekako se osjećam kao da izgledam mlađe jer izgleda prirodnije. Nije da pokušavam nešto sakriti. Mislim da je to moćan potez…’, izjavila je svojedobno modnoj bibliji Vogue.

MacDowell od tada s vidljivim veseljem nosi srebro u kosi i pritom izgleda bolje nego ikad.

SJEDOKOSA LJEPOTICA

Blista u sedmom desetljeću: Andie MacDowell sve je zasjenila u efektnom odijelu

Pogledaj galeriju

Svojom odlukom MacDowell je utjecala je na brojne druge žene da se s povjerenjem odluče za svoju prirodnu boju, što je sijedu — nijansu koja se nekada izbjegavala — katapultiralo do statusa boje kose koja je danas itekako poželjna. U povodu promocije nove TV serije proteklog tjedna, glumičine srebrne kovrče ponovno su bile u punoj snazi.

Uz slatke i paprene nijanse srebrne, koje obogaćuju njezin ten, kovrče MacDowell na premijeri serije bile su primjetno sjajnije. Dobro hidratizirana i sa zapanjujućom definicijom, zdrava kosa poput ove zahtijeva redovito šišanje i pažljivo promišljenu rutinu njege kose. Formula ljubičastog šampona i regeneratora može pomoći u smanjenju pojave zagasitih žutih tonova koji često prate svijetliju boju kose. Osim toga, oni također pomažu u stvaranju blistavog sjaja. Korištenje maske za kosu dvaput tjedno također može pomoći da kovrče ne pucaju i kosa izgleda nahranjeno i hidratizirano, što je važno bez obzira na boju kose, a osobito u slučaju kovrči.

  • +19
Helen Mirren i Andie MacDowell u Cannesu Izvor: Profimedia / Autor: Anthony Harvey / Shutterstock Editorial / Profimedia