ZA COOL STIL

Sviđa vam se sveprisutan trend sijede kose? Evo koje su frizure najbolji izbor

06.01.2023 u 12:08

Bionic
Reading

Sjedokose modne ikone poput Maye Musk, Grece Ghanem, Helen Mirren, ali i glumice Andie MacDowell itekako znaju nositi sijedu kosu i fantastično izgledaju

Sudeći po svemu, trend sijede kose koji je krenuo za vrijeme pandemije osvojio je mnoge dame te su s puno samopouzdanja prigrlile svoj prirodni look.

Španjolska pedeset plus influencerica Carmen Gimeno, koja oduševljava podjednako svojim genijalnim modnim kombinacijama i divnim srebrnim bobom, u ranijem intervjuu ispričala je kako je uvjerena da je velik broj novih obožavatelja dobila nakon što se odlučila vratiti prirodnoj boji kose.

OSVAJA IZGLEDOM

Odvažna i u osmom desetljeću: Helen Mirren sve je očarala u senzualnom izdanju

Pogledaj galeriju

'Iznenadila sam se koliko me ljudi počelo pratiti i zahvalna sam na tome. Mislim da je ključni trenutak bio kad sam odlučila prestati bojiti sijedu kosu, što se jako svidjelo mnogima. Bio je to oslobađajući trenutak za mnoge žene. Potaknula sam ih i ohrabrila', prisjetila se Carmen.

U svakom slučaju, ako se i vama sviđa takav stil, ne trebate se bojati da ćete izgledati dosadno, staromodno ili starije. Upravo suprotno!

  • +4
I Andie MacDowell ponosi se svojim sijedim pramenovima Izvor: Profimedia / Autor: Matteo Prandoni/BFA.com / Avalon / Profimedia

Prisjetili smo se nekoliko cool frizura, idealnih za dame sa srebrom u kosi.

Lepršavi kratki bob

Plus age influencerica Grece Ghanem uvijek je u središtu popularnosti, a njezin moderni bob s razdjeljkom sa strane i punim profilom pun je pogodak. Prilikom oblikovanja frizure sjedokosa modna ikona iz Montreala gornje slojeve stilizira u lagane valove ili fenirane krajeve prema van kako bi se postiglo još više volumena.

Kratka kosa s modernim twistom

Holivudska zvijezda Glenn Close fantastičan je primjer kako treba oblikovati sijedu kosu, a da izgleda ultra chic. Ova 75-godišnjakinja već godinama nosi kosu srebrnog sjaja i odlično joj pristaje. Kratka frizura ošišana je slojevito, a dodatak su efektne šiške koje ova glumica ponekad nosi i podignute gore. Kako bi kosa izgledala životnije i lepršavije, dobro ju je oblikovati u lagane uvojke.

Sijedi pramenovi

Američka scenaristica Mara Brock-Akil oduševljava svojom divnom kosom prirodnog izgleda. Umjesto da kamuflira sijede pramenove, ona ih je slobodno pustila da izrastu i kreirala je genijalan look koji plijeni poglede. Tako se i Brock-Akil pridružila sve brojnijem pokretu gray hair positivity, a koji sijedu kosu slavi kao hit čak i ako niste u plus age kategoriji - doista je to inspirirajuće, odvažno i chic.

Sva lica bezvremenskog pixieja

Ne možemo se prestati diviti lijepoj 77-godišnjoj glumici Helen Mirren. Britanska filmska zvijezda sjajno zna nositi svoje sijede vlasi, a njezina trendi kratka kosa fantastičan je dodatak glamuroznim izdanjima na crvenom tepihu. Cool pixie uvijek je dobro rješenje jer ova frizura u prvi plan ističe ljepotu lica i odlično izgleda bez obzira imate li 20 ili 50 godina.

Slojevi, slojevi...

Jane Fonda godinama je vjerna kraćoj, slojevito ošišanoj sijedoj kosi koja joj odlično pristaje i ne izgleda nimalo dosadno. Volumen postiže posebnom tehnikom feniranja i pomalo razbarušenim slojevima.

Duga kosa: Zašto da ne?

Moraju li žene određene dobi nositi samo kratke frizure? Manekenka Manon Crespi dokazuje upravo suprotno. Duga sijeda kosa, ako je dobro ošišana, zdrava i njegovana, itekako može izgledati cool i moderno, a možete je stilizirati na brojne načine - od ležernih punđa pa do trendi visokog repa.