kako postići vrhunske rezultate

Sigurno ste čitav život uvjereni da to radite na ispravan način, ali istina će vas šokirati

19.05.2020 u 11:21

Bionic
Reading

Dobro je poznato to da nam priroda sve vraća. Kako se mi ponašamo prema njoj, tako ona kao bumerang svojim urodima, kišama ili nepogodama sve vrati. Mi, ljudi, tu smo kako bismo što bolje iskoristili njene blagodati i radili to s punim žarom jer brigom za prirodu ona nam dvostruko sve vraća

Kako biste svoju zelenu oazu pretvorili u savršen bijeg od užurbanog stila života, potrebno je na kvalitetan način njegovati travnjak. Bilo da se radi o velikim površinama, bilo o malom kutku koji možete pretvoriti u pravi mali vrtni projekt što ćete ga ponosno pokazivati susjedima i gostima.

Košnja travnjaka

Kako biste sa što manje briga uživali u svom travnjaku i košnju trave pretvorili u pravi užitak, a ne noćnu moru, potrebno je slijediti postupke koji će ga preobraziti u pravu zelenu rapsodiju. Odlučite li ignorirati košnju, okućnica će se velikom brzinom pretvoriti u obraslu divljinu. Odlučite li se za košnju, tada morate znati da postoji mnogo faktora koji travnjak čine lijepim.

Načini košnje:

Košara za otkos - zbog svoje praktičnosti najzastupljeniji način košnje je uz kosilicu koja sadrži košaru za otkos. Trava koju pokosite direktno odlazi u košaru i time ne dolazi do njenog raspršivanja. Ovim učinkovitim načinom košnje možete tretirati čak i velike zelene površine. Još jedna privlačna karakteristika korištenja košare za otkos je to što možete kositi i vlažnu i visoku travu.

Malčiranje kao sve poznatiji trend spominjemo i u tekstu koji možete pročitati ovdje. No zbog njegove važnosti za travnatu površinu nije naodmet ponoviti - prilikom malčiranja dolazi do rezanja nožem i usitnjavanja travki koje padaju direktno na pokošeno tlo. Malčiranje je zdrav način košnje koji treba koristiti s vremena na vrijeme jer time stvarate prihvatljivo ekološko gnojivo koje služi kao hrana travnjaku.

Za malčiranje je odličan odabir robotska kosilica, zahvaljujući kojoj se sav posao odrađuje sam. Kako se travnjak pri malčiranju postepeno reže, proces je svakako korisno češće koristiti za najbolje rezultate.

Na kraju ne smijemo zaboraviti ono najvažnije, a to je stroj koji vam omogućuje pravu zelenu oazu – uređaj za košnju. Izbor je velik, od benzinskih, preko električnih, do onih na akumulatorski pogon. Veliki hit su i robotske kosilice koje zahvaljujući svom pametnom sustavu sav posao obavljaju za vas.

  • Benzinske kosilice STIHL namijenjene su za veće travnjake te ih tako možete pronaći za travnjake srednje i velike veličine. Koriste se prilikom zahtjevnih površina, a odlične rezultate postižu košnjom vlažne i visoke trave. Zahvaljujući njihovoj snazi, pred njih bez problema možete staviti velike i zahtjevne travnate površine.
  • Ako vam najveću odbojnost prilikom košnje stvara neugodan i bučan zvuk, tada su za vas stvorene električne kosilice jer se ističu svojim tihim načinom rada. Naravno, uz tišinu mislite na okoliš zbog strujnog napajanja. Potrebno je samo postojanje strujnog priključka i možete u akciju košenja.
  • Akumulatorske kosilice STIHL opcija su ako nemate mogućnost za spajanje na strujni priključak. Zbog svoje mobilnosti krase ih fleksibilnost i rad na teško dostupnim mjestima. Uz to, dodatni plus je to što ne štete okolišu.
  • Kosilica 21. stoljeća svakako je ona robotizirana jer dovodi brigu o travnjaku na sasvim nov nivo. Robotske kosilice preuzimaju brigu o izgledu travnjaka i uklanjaju sav napor jer samostalno obavljaju cijeli taj posao. Pomoću senzora izbjegavaju prepreke, a kada je posao košnje obavljen ili je baterija pri kraju, ovo pametno čudo samostalno se vraća u svoje spremište.