BIRAJTE

Šest modnih vizija koje ispunjavaju san svake žene

22.04.2016 u 11:42

  • +32

Cro A Porter

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Bionic
Reading

Mistična kulisa Klovićevih dvora bila je prekrasna pozornica modnih dizajnera i odličan domaćin poznate modne manifestacije u Hrvatskoj - Cro-A-Portera

Inspirani Slavonijom i njenim propadanjem, modni dvojac Twins pokazao je upravo suprotno - svu ljepotu i raskoš Slavonije kroz hrvatske detalje, ponosne boje trobojnice, žita i aplikacija domaćih životinja i prirode na dosad neviđen način. Slavonski ponos u najboljem svjetlu.


Konceptualni Mario Vijačkić, poznat po istraživanjima u modi, uvijek blizak svjetskim smjernicama avangardne mode, na drugoj je večeri prikazao izuzetno nosivu kolekciju, jakih komada ručne izrade, s puno aplikacija spajenih u delikatne komade koji tek kada ih vidite izbliza dobivaju svoj puni značaj. Gotovo popartovski aplikacije slova i brojeva pretvaraju se u cjelinu koja podsjeća na tkanje.

Etna maar svojom prvom black carpet kolekcijom jasno je dala do znanja da se njene haljine nose na kazališne i kulturne premijere. Dosljedno monokromatska s crvenom u tragovima i sjajnim šeširima Staše Čimbur, predstavila je seriju toaleta iako sama kaže 'netipičnih za njen rad'.

Kao veliko osvježenje mnogi su komentirali Klisab, jer upravo osvježeno i sretno može se osjećati moderna žena u odjeći ovog brenda. Forma koja ne asocira, ne kopira i ne prati zadanu smjernicu, zahtjevan je zadatak koji ovaj dvojac sjajno izvršava.

Težak zadatak i profesionalni put zadala si je i mlada Jelena Holec stvarajući svake sezone nove vizije printova kojima obogaćuje svoje kolekcije. Veliko dizajnersko iznenađenje od prije par sezona pretvorilo se u zrelu dizajnericu koja gradi snažan vizualni identitet, ovoga puta u romantičnoj varijanti, s elementima i bojama baroka, na svjež i moderan te izuzetno nosiv način.


Lore Lorete Gudelj drugi je put osvojio pistu Cro-A-Portera i drugi put očarao i osvojio publiku. Čistoća bijele tkanine kombinirana s ručnim radom, vezom od fine čipke, u dnevnim i večernjim kombinacijama ponudila je jedno novo rješenje odijevanja koje na prvo mjesto stavlja kvalitetu, a možemo reći i zdravlje žene, jer su materijali isključivo od prirodnog pamuka i svile koji odišu čistoćom.