POŽELJNA UDAVAČA

Šest 'igrača' zainteresirano za Opel

21.04.2009 u 09:34

Bionic
Reading

Čak je šest različitih poslovnih stranaka zainteresirano za preuzimanje Opela, rekao je GM-ov izvršni direktor Fritz Henderson na medijskoj prezentaciji u Detroitu

Najviše je zanimanja pokazano za Opel i SAAB, tvrde u GM-u, premda je, prema broju zainteresiranih, Opel ipak poželjnija udavača. U GM-u ističu da su SAAB-ove knjige otvorene svima zainteresiranima za due dilligence kako bi se vidjelo kako švedski proizvođač stoji financijski.

Premda u GM-u nisu otkrili imena tvrtki zainteresiranih za Opel, kako se doznaje, riječ je o 'financijskim i industrijskim igračima', najvjerojatnije s Bliskog istoka. Čini se da za proizvođača iz Russelsheima ipak nije zainteresiran drugi automobilski proizvođač, već prije kakav fond rizičnog kapitala.

U Opelu se zasad ipak ne brinu previše za svoju budućnost. Planom poticaja njemačke vlade koja je sa 2.500 eura potpomogla vlasnike starih automobila u kupnji novih podigla je prodaju Corse i Agile, a prema posljednjim vijestima, i nova Insignia se pokazuje kao pravi tržišni hit u ovim teškim vremenima.